Konzultácie online

Moderator: Martin Sleziak

Post Reply
Martin Sleziak
Posts: 5527
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Konzultácie online

Post by Martin Sleziak »

Keďže teraz je prerušená prezenčná výuka, tak dosť veľa vecí sa rieši najmä samoštúdiom. Takže asi sa vám môže hodiť mať možnosť nejakých konzultácií.

Môj návrh je taký, že by sme si dohodli nejaký konkrétny termín (deň v týždni a hodinu), kedy budete vedieť že ma zastihnete online - a ak niektorí z Vás budú mať záujem.

Primárne je to zamýšľané na konzultácie - takže ak budete mať vy nejaké veci na ktoré ste narazili alebo ktoré sa chcete opýtať.
Ale ak nebudete mať konkrétne otázky vy, tak skúsim niečo porozprávať ja.
Určite to neberte ako povinné - ak to funguje tak, že samoštúdium z materiálov čo máte na stránke a prípadne videá ktoré zverejňujem vám stačí, tak je to úplne super a nevadí

Termín:
EDIT: Ako termín sme nakoniec dohodli pondelky 14.00: viewtopic.php?t=1529
V praxi to znamená, že od 14.00 do 14.30 ma určite zastihnete online a potom budeme konzultovať dokedy bude treba.
(Aj ak neskôr posunieme termín na iný deň/čas, tak to berte tak že polhodinu odvtedy máte sľúbené, že budem pri počítači a všimnem si ak niekto príde - s výnimkou situácii kedy naozaj nebudem môcť; napríklad ak by mi nešiel internet alebo ak by som mal niečo čo naozaj nemôžem odložiť.)
Niekedy v priebehu pondelka sa tu vždy objaví link na Google Meet, ktorý sa bude dať použiť.

Poznámky ku Google Meet:
Spoiler:
* Aby sme sa rozumne počuli, tak asi je dobré aby mala väčšina ľudí vypnutý mikrofón - a zapli si ho naozaj iba tí, ktorí potrebujú hovoriť. (Aj keď na tomto predmete nás je len zopár, tak to možno vadí menej.)
* Predpokladám, že väčšinou budem niečo hovoriť ja a súčasne prezentovať (t.j. vysielať vám svoju obrazovku). Ale takisto sa dá prepnúť, že môže prezentovať niekto z vás (ale vždy iba jeden človek). Čiže ak by ste chceli niečo písať/hovoriť vy, tak sa dá použiť to že budete zdielať svoju obrazovku a písať u seba.
* Ďalšia možnosť ako môžete niečo písať tak aby to videli aj ostatní je, že použijete whiteboard, ktorý nazdieľam (a na ktorý budem písať aj ja).
Keďže takýto typ výuky skúšam prvýkrát, tak určite nejaký čas potrvá kým sa naučím ako niektoré veci robiť resp. kým si na niektoré veci nájdeme vhodný systém.
Za nejaké rozumné návrhy a feedback budem vďačný.
Martin Sleziak
Posts: 5527
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Re: Konzultácie online

Post by Martin Sleziak »

Konzultácie 30. marca

Konzultácie tento týždeň budú v pondelok od 14.00. (A dohodneme sa, či tento termín už necháme aj na ďalšie týždne.)

Tu je linka na Google Meet: https://meet.google.com/mkz-sozi-bhd

Pridám ešte túto linku - ale tam budem pravdepodobne písať iba v prípade, že by som potreboval skopírovať nejaký dlhší úsek z textu k prednáške, takže je dosť možné že túto linku vôbec nebude treba: https://www.overleaf.com/read/gszhqbqybvwf

EDIT: Tento pondelok sa neobjavil nik - čiže beriem to tak, že asi veci zvládate pomocou materiálov, ktoré sú na stránke. Stále platí, že v pondelky ma v tomto čase zastihnete online. (Dá sa použiť linka na Google Meet, ktorá je uvedená vyššie.)
Martin Sleziak
Posts: 5527
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Re: Konzultácie online

Post by Martin Sleziak »

Neviem, či sa niekto chystal prísť - ale pre istotu napíšem, že tento pondelok (18. mája) konzultácie nebudú, keďže mám nejaké iné povinnosti.
Post Reply