Sťahovanie a trvácnosť videí v Microsoft Stream

Moderator: Martin Sleziak

Post Reply
Martin Sleziak
Posts: 5517
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Sťahovanie a trvácnosť videí v Microsoft Stream

Post by Martin Sleziak »

Skúsim sa opýtať ľudí, ktorí majú s MS teams viac skúseností.
  1. Dá sa spoliehať na to, že nahrávky z prednášok/cvičení ktoré teams uloží do MS stream majú v podstate neobmedzenú životnosť?
  2. Videl som, že videá ktoré som nahrával ja si viem stiahnuť. Dajú sa stiahnuť aj videá od niekoho iného (kde nie som vlastník, ale mám k nim prístup na pozeranie)?
A spomeniem, ešte nejaké problémy, na ktoré narazili niektorí kolegovia - možno niekto bude vedieť poradiť:
  1. Občas sa stane, že sa video nenahrá vôbec. S tým sa ale asi nedá nič robiť. (Mne sa to stalo iba raz a nie pri niečo, čo by mi reálne chýbalo.)
  2. Videl som u jedného z kolegov takúto správu pri videu v MS Teams: "This recording was saved to Microsoft Stream, but it's not linked to a Stream channel." Zrejme to nie je problém - študenti sa k videu stále vedia dostať z teams. A vlastník videa možno môže nejako editovať groups/channels kam to video patrí.
  3. Kolegovi sa stalo to, že video sa síce v nejakej podobe nahralo, ale v MS Teams ho ukazuje iba s varovaním "expires in 21 days" a po kliku na More options (tri bodky) neponúka možnosť "Open in Microsoft Stream" ale iba download. Neviem, či v takom prípade by pomohlo video stiahnuť a uploadnuť ho do príslušnej skupiny v MS Stream?
Post Reply