Info k prechodu na dištančnú výuku

Moderators: Martin Sleziak, TomasRusin, Veronika Lackova, davidwilsch, jaroslav.gurican

Post Reply
Martin Sleziak
Posts: 5551
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Info k prechodu na dištančnú výuku

Post by Martin Sleziak »

Skúsim postupne napísať nejaké informácie k tomu, ako budeme fungovať od pondelka.

Prednáška
Prednáška zostáva v štandardnom čase pondelok 8.10. Jediný rozdiel je ten, že nebude v posluchárni ale bude cez MS Teams.
Mali by ste byť všetci pridaní do tímu na algebru 1. (Ak tam niekto chýba, treba sa mi ozvať.)
Na úvodnej prednáške sa nejako skúsime dohodnúť, či budeme prednášky nahrávať.
Spoiler:
Osobne som za to, aby sa nahrávali. Dá vám to možnosť si veci pozrieť znovu, ak bude treba.
Nemusíte sa báť toho, že veci ktoré tam povedia budú vidieť aj iní ľudia - nahrávka by mala byť prístupná iba pre ľudí, ktorí sú v danom tíme.
V konečnom dôsledku je rozhodnutie, či nahrávať alebo nie na vás.
Cvičenia
Ak ste sa už pozreli na Vaše rozvrhy - 1INF1, 1INF2, 1INF3, 2BIN - tak ste videli, že cvičenia sú v rozvrhu tiež napísané ako online. Berte to ako predbežnú informáciu - aj keď osobne si myslím, že to tak zostane resp. iba pondelkový termín je taký, že by sa to tam možno mohlo zmeniť.
EDIT: Nejaké info k pondelkovému termínu je tu: https://msleziak.com/forum/viewtopic.php?t=1733 (A momentálne už aj v Candle je zrušená poznámka, že to je online.)
Spoiler:
Je jasné, že mať v rozvrhu tesne po sebe prezenčnú a dištančnú výuku je problém - ak na nejakú hodinu ste pripojení cez MS Teams z intráku, tak za 10 minút sa nestihnete presunúť do školy. A už úplne nerealistické to je u ľudí, ktorí nebývajú na internáte.
Tým pádom je jasné, že cviko pre 1INF1 musí byť online (tesne po veľkej prednáške z analýzy), cviko pre 1INF2 musí byť online (tesne po UWT, ktoré je online.)

V pondelok je to tak, že tesne po cviku má skupina 2BIN Algoritmy a dátové štruktúry a niektorí z 1INF3 majú angličtinu. Pri týchto hodinách nie je zatiaľ jasné, či budú prezenčne alebo online.
V konečnom dôsledku si nejako dohodnete formu pondelkového cvika s cvičiacim. Ale počítajte s tým, že ak by niektorí z vás na tom boli tak, že tesne po tom cviku majú prezenčnú výuku, tak máte stále rezervovanú miestnosť M-IX, z ktorej sa môžete pripojiť cez Teams. Ale treba dodržať pokyny, ktoré sú k tomu na fakultnej stránke.
V prípade, že sa študenti rozhodnú zostať na fakulte (max. 20 osôb v miestnosti) a sledovať online predmet v priestoroch fakulty, je nesmierne dôležité, aby prišlo k dohode medzii spolužiakmi na použití iba jedného počítaču, ktorý bude pripojíený k projektoru. V opačnom prípade (hromadného sledovania predmete na svojich počítačoch/mobiloch) hrozí, že wifi pripojenie nezvládne taký nápor, a teda pripojenie bude nestabilné alebo príde k úplnému výpadku.
Post Reply