Diplomovka o reprezentáciach

Moderator: Martin Sleziak

Post Reply
Martin Sleziak
Posts: 5517
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Diplomovka o reprezentáciach

Post by Martin Sleziak »

Len spomeniem - ak to je pre niekoho zaujímavé - že na matfyze bola tento rok diplomovka s názvom FG-moduly a reprezenácie grúp (M. Baláž).
Zdá sa, že sa dosť drží tej knihy, podľa ktorej sme išli aj my.
Veľa som čerpal z dobre napísanej knihy [4], kde autori na strane ix píšu v preklade: „Rozdelili sme túto knihu na tridsať krátkych kapitol. Môžte si teda naplánovať mesačné čítanie pred spaním – v prípade, ak nezačínate vo februári.“
(V druhom vydaní také niečo už autori nepíšu. Možno mali nejaké súdne spory, kde ich niekto zažaloval za problémy so spánkom.)

Ľudia z FMFI si môžu diplomovku pozrieť v AISe alebo v Thesis. Ľudia mimo UK sa k nej asi nedostanú - ak by niekoho zaujímala, môžem poslať mailom pdf-ko.
[rant]
Zjavne naša najstaršia a najväčšia univerzita nevie spraviť nejakým rozumným spôsobom zverejňovanie záverečných prác na internete. Pritom niektoré z nich by boli vcelku zaujímavé a veľa ľudí by si ich pozrelo, keby k ním bol ľahký prístup. Nechápem načo potom otravujú študentov s podpisom licenčnej zmluvy o možnosti zverejniť diplomovku.
Viem, že niektoré odbory sa starajú o zverejnenie prác, napríklad informatika alebo EFM, snáď by to ale bolo jednoduchšie robiť nejako centrálne.
[/rant]
Post Reply