K presunu termínu na výberové cviko

Moderators: Martin Sleziak, Ludovit_Balko, Martin Niepel, Tibor Macko

Post Reply
Martin Sleziak
Posts: 5517
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

K presunu termínu na výberové cviko

Post by Martin Sleziak »

Objavil sa už prvý mail o tom, že možno bude záujem o zmenu termínu na 1-MAT-191 Cvičenie z lineárnej algebry a geometrie (1) - momentálne je v piatok 9.50.

Uvidíme, či budú aj nejakí ďalší záujemcovia a môžeme sa prvý týždeň po skončení cvičenia porozprávať o tom, aké by boli možnosti. (Ale predpokladám, že minimálne prvé dva týždne to pobeží v tomto čase.)

Každopádne pri prípadnom presúvaní treba myslieť na viacero vecí:
  • Ak nájdeme iný termín, presun sa uskutoční iba vtedy, ak ho schváli aj prednášajúci.
  • Nezabudnúť na to, že hľadáme termín pre všetky skupiny. T.j 1MAT1, 1MAT2 aj 1PMA. Tu sú hodiny týchto skupín pokope v jednom rozvrhu.
  • Treba v tom čase mať aj voľnú miestnosť. A teda aj počítame s tým, že si tento predmet môže zapísať cca 30 ľudí, tak vlastne do úvahy prichádzajú iba miestnosti F1-328,F1,F2,A,B,C. (Uvidíme, či všetci, ktorí sa zapísali aj reálne nastúpia a či koľko ľudí si tento predmet vyberie. Ak by počet klesol na 24, tak do úvahy prichádzajú aj F1-108,F1-109 a F1-247. Ak by klesol na 20, tak už budú do úvahy prichádzať aj akváriá.) Samozrejme, ak by sa prešlo na dištančnú výuku, tak vtedy už bude hľadanie voľnej miestnosti s dostatočnou kapacitou irelevantné.
  • Samozrejme, dá sa to presunúť iba na čas, kedy nemám inú výuku.
Martin Sleziak
Posts: 5517
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Re: K presunu termínu na výberové cviko

Post by Martin Sleziak »

Ešte teda napíšem nejakú možnosť, ktorá vyzerá rozumne z toho pohľadu, že máme vtedy voľné nejaké rozumné miestnosti a aj Váš rozvrh by po tejto zmene vyzeral Pomerne kompaktne.

Bola by to možnosť rozdeliť doplnkové cviko na dve skupiny a dať ho v utorok dopoludnia. T.j.:
* V utorok 8.10 by bolo mala skupina 1MAT1 cviko z analýzy, skupiny 1MAT2+1PMA by mali doplnkové cviko z lineárky.
* V utorok 9.50 by to bolo obrátene - 1MAT2+1PMA tam majú matalýzu a pre 1MAT1 by tam pribudlo doplnkové cviko z lineárky.
Martin Sleziak
Posts: 5517
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Re: K presunu termínu na výberové cviko

Post by Martin Sleziak »

Dnes väčšina ľudí (16 ku 7) zahlasovala z týchto dvoch možností (utorok a piatok) za to, aby sme nechali túto hodinu v piatok.
Samozrejme, ak by ste si neskôr rozmysleli, že to chcete prekladať, tak sa o tom ešte môžeme znovu porozprávať. (Či už by to bolo na utorkový termín alebo nejaký iný.)

A súčasne to máme v zálohe ako riešenie, že ak by sa po prechode do červenej fázy stále mohlo učiť prezenčne, ale iba skupiny pod 19 študentov, tak by sme mohli zvážiť, či radšej budeme mávať cviká cez teams alebo sa radšej nejako skúsime rozdeliť na 2 skupiny. (To bude ale zmysluplné riešiť až potom, keď taká situácia nastane a bude jasné, aké sú presne pravidlá.)
Martin Sleziak
Posts: 5517
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Re: K presunu termínu na výberové cviko

Post by Martin Sleziak »

Chcel by som sa spýtať či by nebolo možné presunúť predmet Cvičenie z lineárnej algebry a geometrie (2) z piatka 8:10 na stredu 8:10? Všetky krúžky (1MAT1, 1MAT2, 1PMA) majú v tomto čase voľno, rovnako ako vy (aspoň podľa zverejneného rozvrhu) a rovnako je voľná miestnosť F1-247 s kapacitou 24 študentov. Viacero ľudí malo na takýto návrh pozitívny ohlas, nikto sa nevyjadril negatívne
Do istej miery podobná situácia na minulý semester - aj vtedy bol návrh na presun, nakoniec väčšina bola za piatok. Uvidíme ako to dopadne teraz.

Rozvrhy, ktorých sa to týka: 1MAT1, 1MAT2, 1PMA
Tu sú všetky skupiny pokope a takto momentálne vyzerá môj rozvrh.

Napíšem k prípadnému presunu aspoň niečo - samozrejme, môžete aj Vy; či už tu na fóre alebo v Teams.
  • Teraz ešte neviem s istotou povedať, či v stredu ráno budem môcť alebo nie.
  • S miestnosťou by asi nemal byť problém - ak počítame s tým, že LAG1 úspešne spravilo 21 ľudí, tak by malo stačiť akvárium. (Je dosť nepravdepodobné, že toto výberové cviko si zapíšu všetci. A ak by áno, tak nie na každú hodinu všetci prídete.)
  • Upozorním na to, že by ste mohli (niektorí) mať pomerne plnú stredu. Ak si niekto zapíše predmety Diskrétna matematika (2) aj Cvičenie z lineárnej algebry a geometrie (2), tak by to znamenalo 6 hodín výuky ráno, potom 1h pauza, ďalších 5 hodín výuky. A ešte niektoré týždne potom večerná písomka. Vydržať byť sústredený 11 vyučovacích hodín je už celkom dosť - aj ak by človek tesne potom nemusel ísť na písomku.
  • Výhoda piatku je aj tá, že v prípade záujmu by sme vedeli tesne po cviku zostať na konzultácie. (Aspoň 1MAT - keďže 1PMA majú v rozvrhu tesne po tom ďalšiu výuku.)
  • Prípadný presun by musel schváliť aj doc. Macko.
Samozrejme, je mi jasné, že tá streda sa nebude týkať všetkých. (Nie všetci si zapíšu obe výberovky. Momentálne krúžok 1PMA má v stredu 9.50 voľno - predmet Úvod do počítačovej grafiky je povinný iba pre 1MAT.)

Keďže prvý týždeň sú namiesto cvičení prednášky, tak prvýkrát sa stretneme až v druhom týždni semestra. Takže vlastne vtedy sa môžeme dohodnúť aj o prípadnom presune - má to aj tú výhodu, že budeme vedieť viac aj o tom, či ste si medzičasom pomenili iné veci v rozvrhu.
  • Budete vedieť, či ste si medzičasom poprehadzovali v rozvrhu iné hodiny.
  • Bude trochu jasnejšie, ktoré predmety si zapisujete.
Martin Sleziak
Posts: 5517
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Re: K presunu termínu na výberové cviko

Post by Martin Sleziak »

Martin Sleziak wrote: Sun Feb 13, 2022 3:42 pm Rozvrhy, ktorých sa to týka: 1MAT1, 1MAT2, 1PMA
Tu sú všetky skupiny pokope a takto momentálne vyzerá môj rozvrh.
Ak ste sa pozerali do rozvrhu, tak ste videli, že už aj v oficiálnom rozvrhu je cviko presunuté na stredu 8.10 - tak ako sme sa dohodli.
Ja som súčasne navrhol piatok (ktorý zostal vo vašom rozvrhu voľný) ako termín na konzultácie: viewtopic.php?t=1776
Konzultácie môžete využiť napríklad aj v tom prípade, že vám stredajší termín nevyhovuje - a že si radšej nejaké príklady skúsite prepočítať samostatne a potom sa na konzultáciách len opýtate, čo bude treba.
Post Reply