Hybridná výuka

Moderators: Martin Sleziak, Ludovit_Balko, Martin Niepel, Tibor Macko

Post Reply
Martin Sleziak
Posts: 5517
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Hybridná výuka

Post by Martin Sleziak »

V maile, ktorý posielal prednášajúci, spomínal hybridnú výuku (v prípade potreby). Uvidíme, či takéto niečo bude treba často. (Či bude veľa ľudí, ktorí kvôli karanténe nebudú môcť prísť na cviká.)
Ale prinajmenšom takéto niečo potrebujeme tento týždeň a budúci týždeň.

Každopádne na doplnkových cvikách by to zrejme fungovalo tak, že:
  • Vtedy, keď budú nejakí ľudia môcť byť na cviku iba online, bude vytvorený meeting v teams a aspoň sa pokúsime nejako fungovať hybridne.
  • Určite si dohodneme aj nejaký čas na online konzultácie - ktoré sa dajú využiť v prípade, že ste nemohli prísť na cviká. Alebo aj v prípade, že sa iba budete chcieť iba niečo opýtať.
Čo sa týka termínu na online konzultácie, tak to závisí aj od toho, ako nakoniec uzavrieme termín cvika: viewtopic.php?t=1708

Čo sa týka technickej stránky, tak vtedy keď bude treba hybridnú výuku, tak budeme nejako kombinovať to, že občas budem písať na Whiteboard a budeme mať kameru, na ktorej bude vidno tabuľu.
(V princípe by mohlo byť mierne užitočné, ak aj niekto ďalší okrem mňa bude priamo z miestnosti pripojený cez Teams - napríklad ak by sa ľudia, ktorí sú mimo matfyzu, sťažovali na nejaké technické problémy v chate v teams a ja by som to nezaregistroval. Ale v žiadnom prípade to nie je nutné.)

Možno časom zistíme, že takéto niečo nefunguje veľmi dobre - v každom prípade máme v zálohe tie online konzultácie. (Na ktorých sa pokojne dá spraviť aj to, že prejdeme všetky tie príklady, ktoré stihneme prejsť na cviku s tými, ktorí budú na hodine prezenčne.)

P.S.
Toto nijako nesúvisí s témou prezenčnej výuky, ale keď už píšem na fórum, tak napíšem aj to, že sa teraz budú v piatok dať prezentovať úlohy z PÚ1. (Keďže vlastne povinné cviko nebolo ani minulý týždeň ani tento týždeň.)
Martin Sleziak
Posts: 5517
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Re: Hybridná výuka

Post by Martin Sleziak »

Aj do budúcnosti platí to, že ak bude treba (napríklad ak je niekto z Vás v karanténe), tak cviko môžeme robiť hybridne. (Tak ako dnes alebo minule.)
Poprosím vás ale, aby ste mi v takom prípade dali dopredu vedieť. (Na tento týždeň som mal vopred avizované, že niektorí z vás nemôžete prísť a máte záujem o takúto hybridnú výuku. Na budúci týždeň zatiaľ nemám od nikoho info, že nemôže prísť - čiže zatiaľ počítam s tým, že hybridnú výuku netreba.)

A samozrejme, iná možnosť, čo sa dá urobiť ak nemôžete prísť na cviko, je využiť konzultácie: viewtopic.php?t=1776
Post Reply