Prenášky ZS 2022/2023 - základné informácie k predmetu

Moderators: Martin Sleziak, TomasRusin, Veronika Lackova, davidwilsch, jaroslav.gurican, Ludovit_Balko

Post Reply
jaroslav.gurican
Posts: 206
Joined: Fri Aug 31, 2012 4:34 pm

Prenášky ZS 2022/2023 - základné informácie k predmetu

Post by jaroslav.gurican »

Text ku prednáške sa dá nájsť na linke http://thales.doa.fmph.uniba.sk/gurican ... 2_2023.pdf. V tomto texte sú aj cvičenia.
Zatiaľ je "názov" textu "Algebra 3", v tomto texte sa dostaneme zhruba po stranu 57 (určite), možno až po 64 (uvidíme). Potom pojdeme do iného textu (ale možno to medzitým pridáme do tohoto textu, ak áno, tak vás na to upozorním).

V tejto časti uvedenej stránky sa nachádza aj linka na toto fórum, je tam informácia o skúškach (viď aj nižšie), budú tam uverejňovamé domáce úlohy (viď aj nižšie).

Hodnotenie:
1) počas semestra (v rámci cvičení) môžete získať 30 bodov (možno aj trochu viac za bonusové veci). Základné rozdelenie budú body písomiek na cvičeniach (asi 1 písomka za 22 bodov) a body za domáce úlohy. Domácich úloh bude asi 6-7. Za každú z nich môžete získať 2 body, ale do bodovania sa započítajú len hodnoty 4 najlepších výsledkov (čiže ak niekto získa 8 bodov za prvých 4 dom. úloh, nemusí už daľšie robiť, body sa mu už nezmenia. Ale ak bude počítať aj ďalšie DÚ, cvičiaci ich opraví a vďaka tomu dostanete spätnú väzbu). Domáce úlohy budete dostávať "globálne" po prednáškach, pdf so sadou zadaní domácej úlohy budú na http://thales.doa.fmph.uniba.sk/katc/pa ... en=gurican, v spodnej časti (Elektronické materiály, Algebra pre informatikov, 2. semester). Čiže (mimo bonusov) môžete počas semestra získať 22 (písomka, písomky)+8 (domáce úlohy)=30 bodov.

2) počas skúšobného obdobia budú skúšky, na skúške budete môcť získať 70 bodov, orientacný popis (bude upresnený tesne pred začiatkom skúšobného obdobia) je na stránke http://thales.doa.fmph.uniba.sk/gurican ... kuska.html.

Takto spolu možete získať 100 bodov, rozpis, koľko bodov treba na získanie ktorej známky (ktorého "hodnotiaceho" písmenka) je uvedené v rámci vyššie uvedenej stránky o skúške (táto tabuľka sa menit nebude).

Jedna z možností, ako sa daju získať bonusové body bude písať riešenia cvičení v rámci tohoto "fóra". Zvolíte si príklad (zo skrípt alebo z knihy ATA) - taký, čo nebol riešený v rámci cvičení (najlepšie v žiadnej skupine, ale aspoň nie vo vašej), vytvoríte vo tejto časti fóra nový "topic" podľa čísla príkladu (Napr. "Príklad 2.2.2a)" ) a napíšete svoje riešenie (pri písaní odporúčam používať pre matematiku LaTeX-ovskú notáciu, viď ... ).
Buď cvičiaci alebo ja príklad pozrieme, napíšeme komentár a ohodnotíme (max. 1 bod) - ak by to vychádzalo na menej a budete vedieť riešenie opraviť, stále môžete svoje hodnotenie "opraviť". Za jeden typ riešenia sa dá získať len jeden bod - "vyhráva" prvé správne riešenie. Mnohé príklady sa ale dajú riešiť podstatne rôznymi metódami (čiže nie zmena písmeniek, poradia úprav a podobné nepodstatné veci. Iná metóda, iná myšlienka vedúca k riešeniu) - "podstatne rôzne" riešenia zaujímavej úlohy môžu získať bod "každé zvlášť".
Za riešenia úloh na fóre môžete získať najviac 5 bodov. Ak budete riešiť viac úloh, môžete tak pomôcť kolegom - na fóre môže takto vzniknúť pomerne bohatá zbierka riešených úloh (dôležité je riešiť hlavne zaujímavé, dôkazové úlohy. Riešenia úloh, kde sa použije len na prednáške uvedený algoritmus, návod, bez nejakého špeciálneho obohatenia nemajú príliš veľký význam).
Post Reply