Dištančné vzdelávanie

Moderator: Martin Sleziak

Post Reply
jaroslav.gurican
Posts: 206
Joined: Fri Aug 31, 2012 4:34 pm

Dištančné vzdelávanie

Post by jaroslav.gurican »

Budeme používať text, ktory najdete na
http://msleziak.com/vyuka/2018/alg3/

Prvý a druhý týždeň, 9. 3. 2020 a 16. 3. 2020 :

ak by to bolo mozne, bol by som rad, keby ste si v ramci samostudia precitali stratny 19-24
so suboru alg3.pdf, ktory najdete na
http://msleziak.com/vyuka/2018/alg3/

To by malo zhruba pokryvat teoriu, ktoru by sme prebrali dnes a na buduci tyzden (mozno by sme realne presli trochu viac, to uz nevadi)
Nejake suvisiace cvicenia su potom na strane 25.


Tretí týždeň, 23. 3. 2020:
kedze stale nie je mozne robit vyuku prezencne, posielam dalsie cast na samostudium. Teraz i pozrite strany 25-29, je to jedna tema "Zakon zotrovacnosti". Ak bude tato situacia trvat aj nadalej, na buduci tyzden by som spravil prednasku online v starndardnom case, t.j. pondelok 11.30-13.00 s tym, ze si nechame este nejaky cas na otazky, mozno sa pozrieme na nejake priklady. Spravime to pomocou nastroja, ktory umoznuje zdielat plochu pocitaca a vyuziva web browser, nemalo by byt potrebne nic specialne instalovat.

Este kvoli kontrole a tiez, aby ste sa donutili si to naozaj pozriet, pripajam DU:Su dve moznosti, ako budeme pracovat. Jedna je, ze sa prihlasite (zaregistrujete) do fora msleziak.com/forum, pri registracii pouzite prosim  bud meno.priezvisko alebo mpriezvisko (ja osobne pouzivam jaroslav.gurican). Registraciu schvaluje admin, co je dr. Sleziak, bude treba pockat, kym vas schvali, dostanete o tom mail. Potom sa budete moct prihlasit a zadat svoje riesenia. Toto je preferovana moznost, bude vsetko na jednom mieste. Pri pisani riesenia otvorte novu topic v Algebra 3 1-INF-610 (cast Informatika). Napiste, ze riesite ulohu cislo x.y.x podla skript (najlepsie do subjectu toho topic-u "Úloha 2.3.1". Ked tam chcete dat nieco, co odfotite z papiera (povedzme pri dlhsich mativych vypoctoch), je moznost pripojit attachement. Inak sa tam da psit pomocou TeXu (staci, kde pri pisani napiste napr. $\sin(x)$  a objavi sa pekne sfromatovany sinus. Samozrejme, pri tomto sa nedaju pouzivat LaTeXovske macra definovane cez \newcommand a podobne).

Druha moznost je posielat maily (Reply to all), ale budeme to mat dost rozhadzane.

Za tie minule veci, tam nie je moc cviceni, ale aspon nieco (ulohy su na str. 25):
pan Stubniak: uloha 2.2.2 a)
pan Pasen: uloha 2.2.2 b)
pan Ketov: uloha 2.2.2.c)

Z tohoto novsieho  (str. 29):
pan Stubniak: 2.3.1 c), 2.3.3
pan Pasen: 2.3.1 a), 2.3.4
pan Ketov: 2.3.1.b), 2.3.2 a,b
Tie ulohy by bolo dobre dat do fora (alebo poslat) najneskor v nedelu 29.3.
Post Reply