Konzultácie online

Moderators: Martin Sleziak, TomasRusin, Veronika Lackova, davidwilsch, jaroslav.gurican, Ludovit_Balko

Post Reply
Martin Sleziak

Konzultácie online

Post by Martin Sleziak »

Keďže teraz je prerušená prezenčná výuka, tak dosť veľa vecí sa rieši najmä samoštúdiom. Takže asi sa vám môže hodiť mať možnosť nejakých konzultácií.

Môj návrh je taký, že by sme si dohodli nejaký konkrétny termín (deň v týždni a hodinu), kedy budete vedieť že ma zastihnete online - a ak niektorí z Vás budú mať záujem.

Primárne je to zamýšľané na konzultácie - takže ak budete mať vy nejaké veci na ktoré ste narazili alebo ktoré sa chcete opýtať.
Ale ak nebudete mať konkrétne otázky vy, tak skúsim niečo porozprávať ja.
Určite to neberte ako povinné - ak to funguje tak, že samoštúdium z materiálov čo máte na stránke a prípadne videá ktoré zverejňujem vám stači, tak je to úplne super a nevadí

Termín: Navrhol by som štvrtky o 8.00, ak tento termín nevyhovuje tak sa skúste ozvať alebo navrhnúť nový termín. (Zdal sa mi rozumný termín, ktorý sa podobá na pôvodný čas cvičení.)
V praxi to znamená, že od 8.00 do 8.30 ma určite zastihnete online a potom budeme konzultovať dokedy bude treba.
(Aj ak posunieme termín na iný deň/čas, tak to berte tak že polhodinu odvtedy máte sľúbené, že budem pri počítači a všimnem si ak niekto príde - s výnimkou situácii kedy naozaj nebudem môcť; napríklad ak by mi nešiel internet alebo ak by som mal niečo čo naozaj nemôžem odložiť.)

Technické veci: Niekedy pred termínom konzultácií pridám do tohoto topicu linku na Google Meet. Ten asi budeme používať primárne - ale môžeme to doplniť inými vecami. (Napríklad ak aj vy bude chcieť niečo písať, tak môžeme použiť nejakú webovú aplikáciu, do ktorej môžeme písať obaja - aj ja aj vy. Tiež tu pridám vždy niekedy pre tým termínom linku, ktorú môžete použiť.)

Poznámky ku Google Meet:
Spoiler:
* Aby sme sa rozumne počuli, tak asi je dobré aby mala väčšina ľudí vypnutý mikrofón - a zapli si ho naozaj iba tí, ktorí potrebujú hovoriť.
* Predpokladám, že väčšinou budem niečo hovoriť ja a súčasne prezentovať (t.j. vysielať vám svoju obrazovku). Ale takisto sa dá prepnúť, že môže prezentovať niekto z vás (ale vždy iba jeden človek). Čiže ak by ste chceli niečo písať/hovoriť vy, tak sa dá použiť to že budete zdielať svoju obrazovku a písať u seba.
* Ďalšia možnosť ako môžete niečo písať tak aby to videli aj ostatní je, že použijete whiteboard, ktorý nazdieľam (a na ktorý budem písať aj ja).
Keďže takýto typ výuky skúšam prvýkrát, tak určite nejaký čas potrvá kým sa naučím ako niektoré veci robiť resp. kým si na niektoré veci nájdeme vhodný systém.
Za nejaké rozumné návrhy a feedback budem vďačný.
Martin Sleziak

Re: Konzultácie online

Post by Martin Sleziak »

Konzultácie 26. marca:

Linka na Google Meet: https://meet.google.com/yfy-hzkc-ath
Google Meet budeme používať primárne, ale pridám ešte nejaké ďalšie linky, ktoré by sa občas mohli hodiť.

Ak budem občas písať rukou, tak použijem tento whiteboard: https://app.ziteboard.com/team/a8a2021a ... 581042c758
Vy ho budete vidieť v Google Meet, takže túto linku potrebujete iba vtedy, ak by ste tam chceli niečo dopísať vy.
Pri použití si to od vás vyžiada login. (Netreba sa registrovať, dá sa použiť napríklad Google account.)
Ak by ste to predsa len použili na písaní aj vy, tak tu sú k tomu nejaké FAQ - hlavne tam sú užitočné klávesové skratky (časť: "Which hotkeys are available?")

Takisto občas možno niečo napíšem sem - hlavne v prípade, že budem chcieť niečo skopírovať z poznámok, alebo že budem mať niečo čo rýchlejšie napíšem v LaTeXu ako rukou.
Táto linka sa dá použiť na zobrazenie: https://www.overleaf.com/read/dtwcksyzybvh
V pravo hore po kliknutí na šípku (má to tooltip "Full Screen") si to môžete zväčšiť tak, aby ste videli iba skompilovaný text, nie zdroják.
(Neviem či treba - ak niektorí z vás vedia používať LaTeX a ak by sa zdalo že sa to občas môže hodiť, tak pridám aj linku pomocou ktorej budete môcť editovať.)
Martin Sleziak

Post by Martin Sleziak »

Na Google Meet zostáva už teraz stabilne táto linka: https://meet.google.com/krd-sknc-bns (T.j. nebudem písať každý týždeň novú.)

Neviem, či ju niekedy využijem - ale pridám linku aj na overleaf: https://www.overleaf.com/read/dtwcksyzybvh
Martin Sleziak

Post by Martin Sleziak »

Konzultácie tento štvrtok (23. apríla) nebudú. (Neviem, či by boli nejakí záujemcovia alebo nie.)

Mám momentálne len obmedzenú možnosť prístupu na internet - dúfam, že budúci štvrtok už všetko bude fungovať ok.
Martin Sleziak

Post by Martin Sleziak »

Pripomeniem, že aj cez skúškové stále platí, že vo štvrtok cca 8.00 až 8.30 ma zastihnete online.
Stále platí aj rovnaká linka ako doteraz: https://meet.google.com/krd-sknc-bns
(Ak by som nereagoval na Google Meet, tak sa dá skúsiť ozvať mailom.)

Samozrejme, dá sa dohodnúť konzultácie aj na iné časy. A dá sa pýtať na nejaké veci aj mailom a na fóre.

Výnimkou je týždeň 29.júna až 2.júla - vtedy som od pondelka do štvrtka každý deň v štátnicovej komisii a v piatok je skúška z algebry - takže vtedy nebudem mať čas na konzultácie.
Martin Sleziak

Post by Martin Sleziak »

Neviem, či sa dnes niekto chystá pred zajtrajšou skúškou na konzultácie. Pre istotu napíšem, že možno budem kúsok meškať - ak by ste ma medzi 8.00-8.30 nezastihli, napíšte mi mail a ja sa vám ozvem naspäť keď už budem online. (Potrebujem si ráno vyzdvihnúť u lekára výsledky, ale pravdepodobne by som do ôsmej už mal stihnúť byť v škole a aj na Google Meet.)
Martin Sleziak

Post by Martin Sleziak »

Len teda doplním, že ten pravidelný termín kedy ma môžete každý týždeň zastihnúť už teraz v lete neplatí.
Samozrejme, ak by ste ešte mali nejaké otázky k veciam, čo sme preberali, tak sa dá pýtať na fóre alebo mailom.
(Myslím si, že oboje by bolo jasné aj bez toho, aby som to tu spomenul - ale pre istotu.)
Post Reply