Odovzdávanie domácich úloh elektronicky

Moderators: Martin Sleziak, TomasRusin, Veronika Lackova, davidwilsch, jaroslav.gurican, Ludovit_Balko

Post Reply
Martin Sleziak
Posts: 5516
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Odovzdávanie domácich úloh elektronicky

Post by Martin Sleziak »

Platí to, čo som písal inde - to či sa úlohy môžu odovzdávať elektronicky a ak áno, tak akým spôsobom konkrétne, si dohodne s každou skupinou príslušný cvičiaci resp. cvičiaca, teda sa riaďte ich pokynmi.
Martin Sleziak wrote: Mon Feb 19, 2024 10:06 am Domáce úlohy sa odovzdávajú na cvičeniach - v prípade, že by niekto chcel odovzdať úlohu elektronicky, treba si dohodnúť spôsob odovzdávania s cvičiacou/cvičiacim.
Takisto spôsob, akým sa dozviete získané body z domácich úloh a z písomky a tiež ako si budete môcť pozrieť vaše riešenia a kde boli chyby bude dohodnutí pre jednotlivé skupiny s príslušnými cvičiacmi.
Martin Sleziak
Posts: 5516
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Re: Odovzdávanie domácich úloh elektronicky

Post by Martin Sleziak »

Keďže som mailom dostal otázku, či sa dajú odovzdať domáce úlohy elektronicky, tak pre skupinu 1INF1, ktorú cvičím ja, sa dohodneme takto:
  • Ak budete posielať úlohu elektronicky, tak mailom ako prílohu.
  • Posielajte ju tak, aby bolo jasné kto ju posiela. (T.j. ak posielate z iného mailu ako univerzitného, tak by som mal niekde vidieť vaše priezvisko - či už v mailovej adrese, v texte mailu, v odovzdanej úlohe.)
  • Ak je to rukou písaná a odfotená alebo oscanovaná úloha, tak dbajte na to aby bola čitateľná.
  • Ak ste ju napísali v LaTeX-u, tak posielajte aj PDF-ko a aj zdroják.
  • Ak ste ju napísali v nejakom inom softvéri, tak ideálne je poslať aj nejakú editovateľnú verziu (napríklad rtf, docx, odf a pod. - podľa toho čo používate); ale nezaškodí pridať aj PDF-ko.
Pri PDF je asi menšia pravdepodobnosť, že by sa mohlo stať, že váš súbor nebudem vedieť otvoriť resp. skompilovať. Ale je fajn, aby som mal k dispozícii aj zdroják alebo niečo čo viem editovať a z čoho viem ľahko kopírovať - ak by som k nejakej konkrétnej časti vášho riešenia chcel napísať v čom je problém alebo čo treba opraviť, tak určite je pohodlnejšie mať možnosť z vášho riešenia veci skopírovať než musieť to prepisovať.
Dôvod prečo chcem úlohu ako prílohu mailom a nie zazdieľanú niekde na webe, v SharePointe a podobne je ten, že takto mám k dispozícii verziu, ktorú ste poslali pred deadlinom; t.j. viem, že ste ju nemenili po termíne odovzdania. Ale napríklad odovzdať PDF-ko mailom a pridať linku na Overleaf alebo niečo podobné (kde sa viem dostať ľahko k zdrojáku) je z mojej strany ok.
Každopádne ak to bude tak, že by mi niekto poslal d.ú. a niečo mi tam chýba, tak sa určite ozvem, že niečo treba doplniť.
Post Reply