Ešte o registrácii na fórum

Informácie a diskusie o tomto fóre

Moderator: Martin Sleziak

Post Reply
Martin Sleziak
Posts: 5524
Joined: Mon Jan 02, 2012 5:25 pm

Ešte o registrácii na fórum

Post by Martin Sleziak »

Z mailu, ktorý mi prišiel:
Dobrý deň,
chcel som sa spýtať, ako je to s akceptáciou nového užívateľa na fórum. Prihlasoval som sa v pondelok, ešte stále mi nič neprišlo.
Odpoviem tu, keďže sa môžu vyskytnúť aj ďalší ľudia s rovnakým problémom, tak je lepšie, keď takáto informácia je niekde prístupná.

Najlepšia vec, čo urobiť v prípade takýchto problémov, je ozvať sa mailom.

Ja sa snažím aspoň raz za dva dni prejsť nových používateľov (t.j. vymazať spambotov a aktivovať reálnych používateľov.) Hlavne na začiatku semestra - kedy očakávam najväčšie množstvo registrácií - to robím naozaj každý deň. Ak to nestihnem, snažím sa pozrieť si aspoň nové mená a keď vidím reálneho používateľa, tak ho aktivujem, a mazanie spambotov nechám na neskôr. Samozrejme, môže sa stať, že nejakého užívateľa prehliadnem, alebo aj to, že niekoho omylom vymažem, hoci je to študent a nie spambot. (V tomto konkrétnom prípade som si nového užívateľa medzi ostatnými menami nevšimol.)

Na ukážku pridám screenshot ukazujúci, koľko spambotov sa hlásilo na fórum včera.

Ako som písal v pravidlách fóra, jeden z dôvodov, prečo pri registrácii chcem meno a priezvisko (alebo niečo veľmi podobné) je ten, že možno budete dostávať body za to, čo sem napíšete. Ďalší dôvod je aj ten, že ak sa zaregistrujete pod prezývkou, ktorú s obľubou používate, nemám v princípe žiadnu šancu prísť na to, že niekto, kto si hovorí Zadeh alebo Hilda666 je v skutočnosti študentom niektorého z kurzov, pre ktoré je fórum určené.

Viem, že registrácia je pre vás trochu otravná, ale určite je to jednoduchšie riešenie ako musieť tu denne mazať forum spam s reklamami na všetko možné.
Post Reply