Obsah a termín prvej písomky

Moderators: Martin Sleziak, TomasRusin, Veronika Lackova, Nina Hronkovičová, bpokorna, davidwilsch, jaroslav.gurican, makovnik

Post Reply
Martin Sleziak

Obsah a termín prvej písomky

Post by Martin Sleziak »

Prvá písomka bude z tém od začiatku semestra až po koniec kapitoly 3 (t.j. po polia - vrátane; vektorové priestory už nie). Teda všetky veci na písomku už máme odprednášané aj odcvičené.

Takže skúsim trochu detailnejšie rozpísať aké témy by sa mohli objaviť na písomke:
  • Zobrazenia - skladanie, injekcia, surjekcia, bijekcia, inverzné zobrazenie.
  • Grupy - vedieť overiť, či niečo je grupa; môžu sa objaviť aj nejaké dôkazové úlohy.
  • Polia - vedieť overiť, či ide o pole; môžu tam byť aj nejaké ľahké dôkazy
Oplatí sa popozerať si príklady, ktoré boli na domáce úlohy, príklady, ktoré boli na fóre a aj nehviezdičkové príklady v texte. Príklady podobného typu aj náročnosti možno očakávať na písomke. (V minulosti som zvykol dávať na prvú písomku aj niečo z vektorových priestorov. Pretože túto kapitolu sme iba začali a navyše budúci týždeň opäť odpadne pondelok, ak by som čakal kým odprednášam a odcvičím ešte nejaké veci z tejto témy - zatiaľ máme za sebou v podstate len úvod - tak by sme tú prvú písomku písali dosť neskoro, tak som to radšej spravil takto.)

Pred písomkou sa možno zvýši záujem o konzultácie - ak ich bude treba, tak ma treba skúsiť niekedy nájsť alebo sa dohodnúť na nejakom termíne. A samozrejme pýtať sa dá aj tu na fóre.

Termín
Písomku budeme písať niekedy pondelok alebo štvrtok - t.j. v čase prednášky alebo v čase cvičení. Zatiaľ sme to nechali otvorené s tým, že sa skúsite dohodnúť medzi sebou, aby sme to dali na taký termín, ktorý vám vyhovuje.
Spoiler:
Ak sa ku koncu semestra ukáže, že nejaké veci nebudem stíhať, tak budem rád ak sa bude dať dohodnúť, že by sme buď druhú písomku napísali mimo cvika alebo by som vám veci čo nestihnem nechal doštudovať samostatne - s tým, že by sme sa dohodli, že niekedy by som to isté mohol prejsť na konzultáciách (alebo to môžeme nazvať "nepovinné cviko") s tými, čo budú preferovať možnosť prebrať to so mnou pred možnosťou pozrieť si to samostatne.
Martin Sleziak

Re: Obsah a termín prvej písomky

Post by Martin Sleziak »

Dnes sme sa dohodli, že písomka bude budúci štvrtok, t.j. 9. novembra, na cvičení. (Podľa toho, čo ste dohadovali medzi sebou, väčšina z ľudí čo sa vyjadrili bola za tento termín.)

S ľuďmi, ktorí nebudú môcť v tomto termíne prísť, sa nejako dohodnem individuálne kedy si ju nahradia. (Otázku, či bude opravná písomka, asi budeme riešiť až potom, keď budú výsledky z tejto písomky. Ale pre tých, čo nebudú môcť prísť, dohodneme nejaký náhradný termín.)
Martin Sleziak

Re: Obsah a termín prvej písomky

Post by Martin Sleziak »

Náhradný termín písomky (pre tých, čo nemohli prísť minulý štvrtok) je tento týždeň na cvičení. (T.j. štvrtok 16. novembra.)
Post Reply