Záujemcovia o opravnú písomku sa na ňu prihlásia cez AIS.
Bude sa písať len jedna písomka, kde budú príklady z prvej aj z druhej časti semestra. (T.j. príklady môžu byť z tém, ktoré boli na oboch písomkách.)
Tí, čo budú písať opravnú písomku, budú teda mať napísané tri písomky (prvá, druhá, opravná). Do výsledného hodnotenia sa z týchto troch zarátajú dve najlepšie. (Inak povedané, nemôžete si opravnou písomkou hodnotenie zhoršiť. Ak by ste ju napísali horšie ako semestrové písomky, tak sa neráta vôbec. Ak ju napíšete lepšie ako niektorú semestrovú písomku, tak nahradí horšiu z nich.)
Presné pravidlá skúšky vám povie skúšajúci, ale zvykom bolo, že ak niekto šiel na skúšku ešte pred opravnou písomkou, tak aj hodnotenie z cvičení sa na skúške bralo také, ako mal bez opravnej písomky. (T.j. nedá sa vylepšiť si známku zo skúšky dodatočne vylepšením si hodnotenia z cvičení.)
Predbežne sme sa rozprávali o termíne 4. januára. (Štvrtok v prvom týždni skúškového.)
Pravdepodobne ste si aj všimli, že tento termín je aj vypísaný v AISe. (Zapisovanie na termín otvorím ale až potom, keď v priebehu budúceho týždňa definitívne potvrdíme, či tento termín platí. Pôvodne som dúfal, že to napíšem spolu s opravnou písomkou z iného predmetu. Keďže s nimi som sa nakoniec dohodol na inom termíne, tak toto som presunul do akvária - netreba nám veľkú miestnosť.)
Dnes na písomke som sa dozvedel, že som vás trochu zmiatol tým, že na tento dátum boli vypísané dva termíny - jeden z 1-MAT-120 a jeden z 1-MAT-191.
Možno som mal spomenúť, že ten termín z 1-MAT-191 je vlastne len "fiktívny". (Bol tam iba na to, že keď som vás v AISe zapísal na tento termín, tak som pri zapisovaní známok nemusel dopisovať ručne dátum, ponúklo mi to dátum z vypísaného termínu.) Počítal som s tým, že sa asi budete pozerať na 1-MAT-120, keďže išlo o opravnú písomku k tomuto predmetu.
Žiaden vážny problém to nie je. (Akurát ja som bol trochu prekvapený, že na opravnú písomku vidím 0 zapísaných.)
Hlavne ale dúfam, že všetci čo chceli písať opravnú písomku nejako našli kedy a kde sa píše.
Aj tento semester to s opravnou písomkou spravíme podobne ako v zime.
T.j. bude len jedna opravná písomka, kde budú príklady z oboch častí semestra. (Také ako sa vyskytli na prvej aj druhej písomke.)
Ten, kto bude písať opravnú písomku, si ňou môže nahradiť (vylepšiť) horšiu z písomiek zo semestra. (Inak povedané, ak rátame aj opravnú písomku, tak sa vám vlastne zarátajú dve najlepšie z troch písomiek.)
Asi by bolo ideálne dať ju začiatkom skúškového - o termíne sa skúsime dohodnúť niekedy ku koncu semestra. (Vtedy už budete vedieť ako dopadli písomky cez semester a budete sa vedieť rozhodnúť, či vlastne máte o opravnú písomku záujem.)
Ja len teda zopakujem, že sme sa dohodli na termíne opravnej písomky na 25. mája. (To je piatok v prvom týždni skúškového.)
Bude to v F1-109, od 9-tej. (V tom istom termíne tam mám skúšku z iného predmetu.)
Na opravnú písomku sa netreba nijako prihlasovať.