Termín a obsah prvej písomky

Moderators: Martin Sleziak, TomasRusin, Veronika Lackova, Nina Hronkovičová, bpokorna, davidwilsch, jaroslav.gurican, makovnik

Post Reply
Martin Sleziak

Termín a obsah prvej písomky

Post by Martin Sleziak »

Keďže padla takáto otázka, tak skúsim niečo napísať - trochu sa o tom skúsime porozprávať na cvičeniach počas ďalšieho týždňa.
Dominika Harmanová wrote: Mon Oct 22, 2018 10:51 am Dobrý deň! Prosím, nechystá sa v najbližšom čase písomka? Prípadne, ak ešte nebol vybraný pevný termín, cca kedy by mohla byť? Vďaka!
Na prvú písomku by som chcel dať veci z tém od začiatku semestra až po polia (vrátane) a ešte aj niečo zo začiatku kapitoly o vektorových priestoroch. (Prinajmenšom po podpriestory - tie by ste mali preberať na najbližšej prednáške.) Asi definitívne by som uzavrel čo všetko bude na písomke keď budem vidieť čo sa stihlo prebrať na tohtotýždňovej prednáške (tie veci by boli na najbližšom cvičení - ktoré bude až po tom týždni kde cviká odpadnú).

Čo sa týka termínu, tak pravdepodobne na najbližšom cviku budeme mať prebraté všetko čo má byť na prvej písomke. A teda môže byť v podstate kedykoľvek potom.
O termíne sa skúsime porozprávať na cvičeniach - v podstate by som ho asi nechal do značnej miery na vás, aby ste si zvolili nejaký termín kedy nemáte práve veľa písomiek z iných predmetov. Iba v prípade, že to bude na cvičeniach vyzerať tak, že sa neviete dohodnúť na termíne, tak nejaký dátum vyberiem ja.
Martin Sleziak

Re: Termín a obsah prvej písomky

Post by Martin Sleziak »

Prvá písomka bude z tém od začiatku semestra až po koniec kapitoly 4.2. o podpriestoroch (vrátane). V praxi to znamená, že tieto veci stihneme dobrať na najbližšej prednáške alebo na najbližších dvoch prednáškach, uvidíme koľko to potrvá na cviku.

Takže skúsim trochu detailnejšie rozpísať aké témy by sa mohli objaviť na písomke:
  • Zobrazenia - skladanie, injekcia, surjekcia, bijekcia, inverzné zobrazenie.
  • Grupy - vedieť overiť, či niečo je grupa; môžu sa objaviť aj nejaké dôkazové úlohy.
  • Polia - vedieť overiť, či ide o pole; môžu tam byť aj nejaké ľahké dôkazy
  • Vektorové priestory - overenie, dôkazy
  • Podpriestory - vedieť overiť, či niečo je podpriestor.
Termín:
Písomku budeme písať na cvičení.
So skupinou 1INF2+2BIN (pondelkové cvičenie) sme sa dohodli na termíne 19. novembra.
So skupinou 1INF1 (pondelkové cvičenie) sme sa dohodli na termíne 20. novembra.

Konzultácie: S blížiacou sa písomkou možno stúpne záujem o konzultácie. Platí samozrejme, že sa môžete pýtať na fóre a dohodnúť sa na konzultáciách aj individuálne alebo ma jednoducho niekedy skúsiť nájsť v škole. Ak bude treba, tak niekedy v týždni pred písomkou môžeme spraviť aj hromadnejšie konzultácie. (Bude ale treba dohodnúť kedy.) Každopádne keď budete zvažovať konzultácie, oplatí sa pozrieť na môj rozvrh - http://msleziak.com/vyuka/rozvrh.txt resp. https://candle.fmph.uniba.sk/ucitelia/sleziak1.
Martin Sleziak

Re: Termín a obsah prvej písomky

Post by Martin Sleziak »

Neskôr sa o opravnej písomke porozprávame na cviku a otvorím k tomu samostatný topic. Keďže sa niekto na to pýtal už dnes hneď po písomke, tak aspoň stručne niečo k tomu napíšem.
Môj plán bol, že by sa opravná písomka písala niekedy začiatkom skúškového, pričom by ste mali možnosť opraviť si buď prvú alebo druhú semestrálnu písomku: viewtopic.php?t=1197
(Samozrejme, situácia je iná pre ľudí čo z vážneho dôvodu nemohli prísť na písomku - to budem riešiť individuálne. Tam nejde o opravnú písomku ale o náhradu písomky, ktorá bola v termíne kedy nemohli prísť.)
Post Reply