Konzultácie online

Moderators: Martin Sleziak, Ludovit_Balko, Martin Niepel, Tibor Macko

Post Reply
Martin Sleziak

Konzultácie online

Post by Martin Sleziak »

Keďže teraz je prerušená prezenčná výuka, tak dosť veľa vecí sa rieši najmä samoštúdiom. Takže asi sa vám môže hodiť mať možnosť nejakých konzultácií.

Môj návrh je taký, že by sme si dohodli nejaký konkrétny termín (deň v týždni a hodinu), kedy budete vedieť že ma zastihnete online - a ak niektorí z Vás budú mať záujem.

Primárne je to zamýšľané na konzultácie - takže ak budete mať vy nejaké veci na ktoré ste narazili alebo ktoré sa chcete opýtať.
Ale môže to fungovať do istej miery aj podobne ako obvyklé cvičenia - t.j. že ja navrhnem nejaké príklady ktoré môžeme prejsť.
Ako to konkrétne bude fungovať uvidíme časom, keď to vyskúšame - závisí to napríklad aj od toho, či bude veľa alebo málo ľudí alebo či sa bude pýtať otázky alebo skôr necháte obsah na mňa.
Nemusíte to v žiadnom prípade brať ako povinné - ak sa niekedy stane, že nebude čo počítať alebo sa nikto neukáže, tak v ten deň sa konzultácie zrušia.

Termín: ZMENA: Dohodli sme se, že konzultácie/cviko budú bývať vo štvrtok po prednáške, to znamená cca 11.30.
V praxi to znamená, že medzi 11.30 a 12.00 ma určite zastihnete online - a ak sa bude záujem, tak môžeme konzultovať kým bude treba.
(Aj ak posunieme termín na iný deň/čas, tak to berte tak že polhodinu odvtedy máte sľúbené, že budem pri počítači a všimnem si ak niekto príde - s výnimkou situácii kedy naozaj nebudem môcť; napríklad ak by mi nešiel internet alebo ak by som mal niečo čo naozaj nemôžem odložiť.)

Ak by niekedy bolo treba, tak sa dajú urobiť konzultácie aj mimo tohoto termínu - ak sa mi niekto ozvete mailom že sa potrebujete niečo spýtať, tak môžeme skúsiť nájsť čas, kedy budeme obe strany online a nejakým spôsobom sa pozrieť na veci, na ktoré sa chcete opýtať.

Technické veci: Niekedy pred termínom konzultácií pridám do tohoto topicu linku na Google Meet. Ten asi budeme používať primárne - ale môžeme to doplniť inými vecami. (Napríklad ak aj vy bude chcieť niečo písať, tak môžeme použiť nejakú webovú aplikáciu, do ktorej môžeme písať obaja - aj ja aj vy. Tiež tu pridám vždy niekedy pre tým termínom linku, ktorú môžete použiť.)

Poznámky ku Google Meet:
Spoiler:
* Aby sme sa rozumne počuli, tak asi je dobré aby mala väčšina ľudí vypnutý mikrofón - a zapli si ho naozaj iba tí, ktorí potrebujú hovoriť.
* Predpokladám, že väčšinou budem niečo hovoriť ja a súčasne prezentovať (t.j. vysielať vám svoju obrazovku). Ale takisto sa dá prepnúť, že môže prezentovať niekto z vás (ale vždy iba jeden človek). Čiže ak by ste chceli niečo písať/hovoriť vy, tak sa dá použiť to že budete zdielať svoju obrazovku a písať u seba.
* Ďalšia možnosť ako môžete niečo písať tak aby to videli aj ostatní je, že použijete whiteboard, ktorý nazdieľam (a na ktorý budem písať aj ja).
Keďže takýto typ výuky skúšam prvýkrát, tak určite nejaký čas potrvá kým sa naučím ako niektoré veci robiť resp. kým si na niektoré veci nájdeme vhodný systém.
Za nejaké rozumné návrhy a feedback budem vďačný.
Martin Sleziak

Re: Konzultácie online

Post by Martin Sleziak »

Konzultácie 26. marca:

Pripomeniem, že dnes sme sa dohodli na 16.00 - ja tam budem už o čosi skôr.
Môžeme sa prípadne aj porozprávať o zmene termínu, ak treba.

Linka na Google Meet: https://meet.google.com/inz-gvzr-orp
Google Meet budeme používať primárne, ale pridám ešte nejaké ďalšie linky, ktoré by sa občas mohli hodiť.

Ak budem občas písať rukou, tak použijem tento whiteboard: https://app.ziteboard.com/team/dbd88953 ... 4a351e09af
Vy ho budete vidieť v Google Meet, takže túto linku potrebujete iba vtedy, ak by ste tam chceli niečo dopísať vy.
Pri použití si to od vás vyžiada login. (Netreba sa registrovať, dá sa použiť napríklad Google account.)
Ak by ste to predsa len použili na písaní aj vy, tak tu sú k tomu nejaké FAQ - hlavne tam sú užitočné klávesové skratky (časť: "Which hotkeys are available?")

Takisto občas možno niečo napíšem sem - hlavne v prípade, že budem chcieť niečo skopírovať z poznámok resp. zadaní ktoré vám dávam na web, alebo že budem mať niečo čo rýchlejšie napíšem v LaTeXu ako rukou.
Táto linka sa dá použiť na zobrazenie: https://www.overleaf.com/read/xzszszbvrsgh
Vpravo hore po kliknutí na šípku (má to tooltip "Full Screen") si to môžete zväčšiť tak, aby ste videli iba skompilovaný text, nie zdroják.
(Neviem či treba - ak niektorí z vás vedia používať LaTeX a ak by sa zdalo že sa to občas môže hodiť, tak pridám aj linku pomocou ktorej budete môcť editovať.)
Martin Sleziak

Post by Martin Sleziak »

Dohodli sme sa, že konzultácie budú bývať vo štvrtok po prednáške (teda cca 11.30).
Linka na Gogle Meet: https://meet.google.com/ree-kqnd-axh
Ak by som to náhodou niekedy použil, pridám linku aj na overleaf: https://www.overleaf.com/read/xzszszbvrsgh

Napíšem aj to, že úlohy budem od tohoto týždňa posielať tak, že deadline bude v stredu, nie vo štvrtok - a teda na štvrtkových konzultáciách sa bude dať rozprávať aj o týchto úlohách, keďže budú už vtedy odovzdané.
Martin Sleziak

Post by Martin Sleziak »

Doplnkové cvičenie tento štvrtok (23. apríla) nebude.

Mám momentálne len obmedzenú možnosť prístupu na internet - dúfam, že budúci štvrtok už všetko bude fungovať tak ako má.
Martin Sleziak

Post by Martin Sleziak »

Budem sa snažiť aby ste aj cez skúškové mali nejaký termín, kedy viete že ma zastihnete online - ak by ste ešte mali nejaké otázky k LAG. (Samozrejme, nezávisle od toho sa môžete na veci pýtať mailom, na fóre, alebo si dohodnúť konzultácie aj v inom čase.)
Bude platiť stále tá istá linka: https://meet.google.com/ree-kqnd-axh

Budúci týždeň to nechám vo štvrtok 11.30. (T.j. počítajte s tým že o 11.30 a aj nejaký čas krátko potom ma zastihnete online na tejto linke.)
Od júna už pravdepodobne budem znovu v Bratislava - uvidím či sa u mňa nejaké veci zmenia, alebo to budem môcť nechať na ten istý deň a čas.
(Vopred napíšem, že prvý júlový týždeň budem viacero dní na bakalárskych štátniciach, takže vtedy zrejme nebudem môcť.)
Martin Sleziak

Post by Martin Sleziak »

Len teda doplním, že ten pravidelný termín kedy ma môžete každý týždeň zastihnúť už teraz v lete neplatí.
Samozrejme, ak by ste ešte mali nejaké otázky k veciam, čo sme preberali, tak sa dá pýtať na fóre alebo mailom.
(Myslím si, že oboje by bolo jasné aj bez toho, aby som to tu spomenul - ale pre istotu.)
Post Reply