Microsoft Whiteboard

Moderators: Martin Sleziak, Ludovit_Balko, Martin Niepel, Tibor Macko

Post Reply
Martin Sleziak

Microsoft Whiteboard

Post by Martin Sleziak »

Skúsil by som od tohoto cvičenia používať na písanie počas cvičení Microsoft Whiteboard.

Nie som si istý, ako spoľahlivo to bude fungovať. Ale v optimálnom prípade by to znamenalo, že počas cvičenia si môžete Whiteboard otvoriť aj vy a ľubovoľne si v ňom veci posúvať. (Ak napríklad nestíhate za tým čo mám práve na obrazovke a chcete sa vrátiť k niečomu, čo v Teamsoch nevidno. Možno niektorí z vás ste si zvykli z takýchto dôvodov občas spraviť screenshot z toho, čo bolo napísané alebo poznačiť niečo k tomu čo som písal.)
A teda v princípe by ste asi mohli aj editovať - ale nepredpokladám, že to bude nejako často treba.

Tu je nejaký whiteboard, ktorý som vytvoril teraz len ako testovanie: https://wbd.ms/share/v2/aHR0cHM6Ly93aGl ... E4ODRmOQ==

V praxi to bude fungovať tak, že na každé cvičenie vytvorím novú tabuľu a linku dám do chatu v meetingu.
Ako vidno zo screenshotu, Microsoft tvrdí, že by mal k tomu mať prístup každý "from your organization", čomu rozumiem tak, že stačí uniba login. Aj keď z toho, čo som doteraz skúšal, nie som presvedčený že to funguje úplne spoľahlivo.

Okrem takéhoto zdieľania linky ešte ako alternatíva je priamo vás pridať medzi ľudí, ktorí môžu editovať - ale to viem urobiť iba tak, že vás pridávam po jednom.

Image

Ak by sa ukázalo, že doterajší systém nám vyhovuje lepšie, tak sa k nemu samozrejme môžeme vrátiť.

Stále tak ako doteraz po cviku zavesím na stránku obrázok s tým, čo sme písali počas cvičenia. Takže aj ak sa vám nedá otvoriť Whiteboard, k poznámkam z cvika stále budete mať prístup. (Akurát teraz to bude v jednom väčšom súbore, nie viacero obrázkov ako to bolo doteraz. V takomto formáte som to zdieľal aj na cvičení, ktoré sme mali k faktorovým grupám.)
Post Reply