Viacerí ste sa teraz pýtali na to, ktoré úlohy sa môžu riešiť na fóre. (Pripomeniem, že za riešenia na fóre sa dá získať maximálne 5 bodov. za správne vyriešenú úlohu sa dá získať 1 bod.)
Otázka bola, že ktoré úlohy sa dajú riešiť a získať za ne body.
Môžu sa riešiť všetky úlohy z textu, ktoré neboli vyriešené priamo na cviku a ktoré zatiaľ nemajú riešenie na fóre. (Napríklad sa na fóre v priebehu semestra objavili riešenia k príkladom z prvej písomky.)
Okrem toho, že sa za ne dajú získať body, by zmysel riešenia úloh mal byť:
* Že si nejaké príklady vyskúšate a dostanete feedback k Vášmu riešeniu.
* Že ostatní spolužiaci si budú môcť Vaše riešenie pozrieť a možno sa z neho niečo užitočné naučia.
Z toho dôvodu som časom plánoval presunúť do "odkrytej" časti fóra aj staré študentské riešenia z minulých rokov. (A vtedy by sa skončila aj možnosť získavať body za vyriešené úlohy.)
Pôvodne som si myslel, že by som to mohol spraviť na začiatku skúškového.
Keďže sa teraz nejakí ľudia pýtali na možnosť získať body za úlohy na fóre, tak v prípade záujmu môžeme urobiť to, že ešte prvé dva týždne skúškového stále necháme možnosť riešiť úlohy na fóre. (A tie staré riešenia odkryjem až neskôr.)
Skúsime sa o tom dohodnúť niekedy do konca semestra. (Každopádne minimálne do konca semestra resp. začiatku skúškového je možnosť získať takto body.)
Riešenie úloh na fóre
Moderators: Martin Sleziak, TomasRusin, Veronika Lackova, davidwilsch, jaroslav.gurican, Ludovit_Balko
-
Re: Riešenie úloh na fóre
V súvislosti s týmto (a sčasti aj preto, že môžete teraz mať nejaké otázky ku skúškam alebo k iným veciam) pripomeniem, že ak by ste si vytvorili konto na fóre a dlho by vám odo mňa nechodila odpoveď, že ho už máte aktivované, tak sa mi ozvite na mail (prípadne cez teams).
Prinajmenšom ak už prešlo 48 hodín, tak je jasné, že som to prehliadol. (Ale už po cca 24 hodinách má zmysel sa ozvať.)
Samozrejme, stále platí to, že je dobré zvoliť username z ktorého som schopný ľahko zbadať, že to je meno či priezvisko niekoho koho učím. (Nie je to nutné - ale na druhej strane ak preferujete nejaký nick, môže sa stať, že to prehliadnem medzi množstvom spambotov, ktoré sa tu registrujú.)
Prinajmenšom ak už prešlo 48 hodín, tak je jasné, že som to prehliadol. (Ale už po cca 24 hodinách má zmysel sa ozvať.)
Samozrejme, stále platí to, že je dobré zvoliť username z ktorého som schopný ľahko zbadať, že to je meno či priezvisko niekoho koho učím. (Nie je to nutné - ale na druhej strane ak preferujete nejaký nick, môže sa stať, že to prehliadnem medzi množstvom spambotov, ktoré sa tu registrujú.)
-
Na prednáške sme sa dohodli (resp. odhlasovali), že prvé dva týždne skúškového sa stále dajú písať na fórum riešenia a získavať body.Martin Sleziak wrote: ↑Thu May 05, 2022 11:42 am Pôvodne som si myslel, že by som to mohol spraviť na začiatku skúškového.
Keďže sa teraz nejakí ľudia pýtali na možnosť získať body za úlohy na fóre, tak v prípade záujmu môžeme urobiť to, že ešte prvé dva týždne skúškového stále necháme možnosť riešiť úlohy na fóre. (A tie staré riešenia odkryjem až neskôr.)
Skúsime sa o tom dohodnúť niekedy do konca semestra. (Každopádne minimálne do konca semestra resp. začiatku skúškového je možnosť získať takto body.)
Potom už odkryjem aj staršie riešenia z minulých rokov.
-
Možnosť získať body za riešenie nejakej úlohy na fóre teda už uzavrieme.Martin Sleziak wrote: ↑Thu May 12, 2022 6:15 pm Na prednáške sme sa dohodli (resp. odhlasovali), že prvé dva týždne skúškového sa stále dajú písať na fórum riešenia a získavať body.
Potom už odkryjem aj staršie riešenia z minulých rokov.
Dúfam, že som nič neprehliadol - podľa toho, čo mám poznačené, by ste mali mať z fóra toľkoto bodov:
Balanchuk 2
Černák 2
Derková 3
Dobrovič 3
Gurová 1
Kabátová 2
Švec 5
Na fóre som odkryl študentské riešenia z minulých rokov - takže sa na ne môžete pozrieť, ak sa vám to zdá užitočné.