Pomaly sa blizi koniec semester, je mozne, ze niektore temy sa na cviku nestihnu prejst. Mohli by to byt posledna kapitola euklidovske priestory a tiez veci, co ste dostali nastudovat samostatne (linearne a direktne sucty).
Na skuske mozete ocakavat aj priklady z tychto kapitol - ocakavat sa daju asi take ulohy ako su v prikladoch za uvedenymi kapitolami. Jeden priklad na sucty priestorov som skopiroval sem na forum a pridal som este jeden, kde sa okrem suctu priestorov vyskytuje aj jadro a obraz linearneho zobrazenia. Takisto som na forum dal dva typy prikladov na skalarny sucin (overenie, ci ide o skalarny sucin; hladanie bazy a dimenzie ortogonalneho doplnku). Dolezite je vediet aj hladat ortonormalne bazy - na to mate dost detailne vyrieseny priklad v poznamkach k prednaske.
Cize ked tieto temy preberieme, mozno sa vam oplati pozriet na tie priklady. A samozrejme, pokial tam je nieco nejasne, tak sa mozete opytat tu na fore alebo prist na konzultacie. (To samozrejme plati aj pre vsetky ostatne temy, nie iba pre tieto.)
Priklady na linearne sucty a skalarne suciny
Moderator: Martin Sleziak
-