Termín a obsah druhej písomky

Moderators: Martin Sleziak, TomasRusin, Veronika Lackova, davidwilsch, jaroslav.gurican, Ludovit_Balko

Post Reply
Martin Sleziak

Termín a obsah druhej písomky

Post by Martin Sleziak »

Na druhej písomke budú najmä veci týkajúce sa polynómov. (T.j. oplatí sa pozrieť na dve sady úloh, ktoré som dal na stránku a aj na príslušné podkapitoly v poznámkach k prednáške.) Bude tam viac výpočtových príkladov než dôkazov. (Ale môže sa objaviť aj nejaký jednoduchý dôkaz týkajúci sa okruhov alebo polynómov.)
Určite by ste mali vedieť rátať typy príkladov aké sme prešli na cvikách. (Hornerova schéma, hľadanie racionálnych koreňov, delenie polynómov, n.s.d. a jeho vyjadrenie, rozklad na ireducibilné polynómy.)

V niektorých príkladoch možno bude treba rátať s komplexnými číslami, ale budem sa snažiť vybrať také, aby vám stačilo ak viete o komplexných číslach základné veci.

Explicitne napíšem že na písomke nebudú ideály a faktorové okruhy. (T.j. z teórie k okruhom sa tam môžu vyskytnúť iba tie úvodné veci.)
Z polynómov som nestihol na cvičení prebrať formálnu deriváciu - ktorá súvisí so zisťovaním či polynóm má násobné korene. Takže z tohoto dôvodu sa nevyskytne ani na písomke.
Martin Sleziak

Re: Termín a obsah druhej písomky

Post by Martin Sleziak »

Čo sa týka termínu písomky, dohodli sme sa že bude budúci štvrtok, čiže 10. mája.

Pre prípad, že by bol záujem o konzultácie, tak radšej spomeniem, že tento piatok nebudem v škole - takže ma tu nezastihnete. A aj cez víkend budem mimo BA, čiže možno na otázky na fóre resp. mailom nebudem reagovať vôbec alebo oneskorene.
Budúci týždeň by ste ma už mali zastihnúť - prinajmenšom v čase, keď nemám iné povinnosti.
Martin Sleziak

Re: Termín a obsah druhej písomky

Post by Martin Sleziak »

Náhradný termín pre tých, čo nemohli prísť na druhú písomku, je na cvičení túto stredu.
Je to len pre tých, ktorí nepísali písomku - prípadní záujemcovia o opravnú písomku budú mať možnosť cez skúškové: viewtopic.php?t=1282
Post Reply