Nechcel som zbytočne vyrábať zmätok, takže som sa sem pokyny k ďalším termínom rozhodol dať radšej až po včerajšej skúške - o ktorej sme boli dohodnutí, že je online.
Možnosť prezenčnej skúšky
Podľa informácií, ktoré sme minulý týždeň (vyučujúci aj študenti) dostali od študijnej prodekanky sa už zvyšné skúšky môžu uskutočniť aj prezenčne. Súčasne ale treba myslieť aj na to, že možno niektorí z vás nebudú môcť na skúšku fyzicky prísť do školy. (A navyše niektorým z vás možno lepšie vyhovuje dištančná forma.) Takže určite je rozumné ponechať aj možnosť robiť skúšku online.
Asi je rozumné, aby som pripomenul aj to, že vstup na fakultu je v režime OTP:
https://zona.fmph.uniba.sk/aktuality/ak ... a-fmfi-uk/
Ďalšie skúšky: Ak sa nestane to, že by sa počas skúškového obdobia
opäť zmenili pravidlá (t.j. ak nepríde nový príkaz o tom, že skúšky už musia byť online) a ak
budem môcť prísť na skúšku (problém by bol napríklad ak by som bol v karanténe), tak všetky ďalšie termíny už budú také, že si
môžete vybrať, či chcete prísť na skúšku do školy alebo ju absolvovať online.
(Buďme optimisti - snáď žiadne takéto problémy do konca skúškového nenastanú a Vy si budete naozaj môcť vybrať z týchto dvoch možností takú, aká vám vyhovuje.)
Dôležité ale je, aby som vopred vedel, koľkí z vás budú chcieť prísť fyzicky do školy (a či vôbec niekto taký je). Ak máte záujem skúšku absolvovať prezenčne, tak okrem prihlásenia sa v AISe mi treba
najneskôr deň pred skúškou dať vedieť. Najjednoduchšie je keď sa zapíšete do zoznamu, ktorý nájdete v kanáli skúšky v záložke "Poradovníky". (Ale možné alternatívy sú aj dať mi vedieť mailom alebo cez chat v MS Teams.)
Zapísať sa treba najmä preto, aby som vedel koľko mám vytlačiť zadaní. Ale chcem to vedieť aj preto, že ak budú všetci online, tak nebudem chodiť do posluchárne - budem skúšať buď zo svojej pracovne alebo možno aj mimo FMFI.
V podstate rozdiel medzi tým, či prídete na skúšku fyzicky alebo či ste online je len v tom, že všetko dostávate a odovzdávate v jednom prípade papierovo a v druhom elektronicky. (A teda ešte potom pri ústnej skúške sa budeme rozprávať v jednom prípade fyzicky a v druhom cez MS Teams.)
Hodnotenie
Samozrejme, bolo by nespravodlivé ak by ste mali iný systém bodovania ak ste na skúške online a iný ak ste prišli do školy.
Takže bodovanie platí také ako som napísal pre skúšky online (aj pre tých, ktorí budú prezenčne) - t.j. písomka za 40 bodov, test z teórie za 20 bodov. (A potom ešte možnosť ústnej odpovede z teórie, ktorou sa známka dá zlepšiť nanajvýš o jeden stupeň.)