Skúšky LS 2013/14

Moderator: Martin Sleziak

Post Reply
Martin Sleziak

Skúšky LS 2013/14

Post by Martin Sleziak »

Prvé dva týždne skúškového (t.j. 26.5.-6.6) nebudem na Slovensku, takže termíny skúšok budú až niekedy počas zvyšku skúškového.
(Zdalo sa mi rozumné dať vám o tom vedieť už teraz na začiatku semestra.)
Martin Sleziak

Re: Skúšky LS 2013/14

Post by Martin Sleziak »

V AISe už sú vypísané termíny 10.6., 13.6., 17. 6, 20. 6. a 1.7. (Sú to utorky a piatky. Žiaden termín nie je počas prvých 2 týždňov skúškového a ani v týždni, keď sú bakalárske štátnice.) Všetky sú od 9.00 v M-X. Je to spoločne so skúškou z algebry, ktorá začína písomkou (tá potrvá nejaký čas), čiže sa v princípe nič nedeje, ak tam nebudete už ráno na deviatu. (Ale ideálne pre mňa by bolo vybaviť teóriu čísel počas písomky z algebry, aby som sa už potom mohol venovať len ústnej skúške z algebry.)
Martin Sleziak

Re: Skúšky LS 2013/14

Post by Martin Sleziak »

Priebeh skúšky:
Vytiahnete si dva lístky, oba majú dve otázky. Náročnejšia dvojica je označená A, ľahšia ako B. Prvá otázka je teória (niečo čo sa prednášalo), druhá je príklad (zväčša nejaké cvičenie z textu). Máte zodpovedať jednu otázku z teórie a vyriešiť jeden príklad. Ak si oba vyberiete z B-čkovej sady, tak najlepšia známka, akú môžete získať, je B.

Skúša sa:
Hustoty a štatistická konvergencia (kapitola 5). Diofantické rovnice - lineárne, pytagorovské trojuholníky, Fermatova veta pre exponent 3 a 4 (kapitola 6). Aditívne bázy množiny N, súčty dvoch štvorcov, súčty štyroch štvorcov, Minkowského veta (kapitola 7).
Euklidovské okruhy a okruhy s jednoznačným rozkladom sú síce v poznámkach k prednáške, tento semester som ich neprednášal, takže ich ani nebudem skúšať. Takisto sa neskúša nič z ôsmej kapitoly, ku ktorej sme sa na prednáške nedostali vôbec.
Post Reply