Včera ste sa viacerí pýtali na to, kedy budú body z písomky. A vcelku chápem, že ste zvedaví na to, ako ste dopadli. (Na moju obranu, v utorok mám 6 hodín výuky a v stredu dopoludnia som mal iné povinnosti, popoludní som sa k opravovaniu písomiek ešte nedostal. Ale je jasné, že som to mohol začať opravovať aj skôr, keby som si veci lepšie zorganizoval a keby som bol menej lenivý.)
Včera večer a dnes ráno som opravil aspoň prvé tri príklady. Na fóre je aj nejaký stručný komentár k tomu, ako sa dali riešiť a akú problémy sa odovzdali vo vašich písomkách. Dal som aj na web body ako vyzerajú momentálne, keď ešte nie je obodovaný štvrtý príklad: http://msleziak.com/vyuka/2016/lag/hodncviko.xls
U tých, čo k štvrtej úlohe nenapísali nič alebo bolo na prvý pohľad jasné, že to čo tam je napísané nevedie k cieľu to už je výsledný počet bodov a je tam pri štvrtej úlohe nula. (Tých, čo majú aspoň niečo, čo by mohlo dať nenulový počet bodov, chcem obodovať až keď si prejdem všetky riešenia, aby som to bodoval ako-tak spravodlivo.) Každopádne z tých ľudí, čo ešte môžu dostať body za štvrtú úlohu je viacero takých, že majú A aj bez nej - takže tam to už výsledok písomky neovplyvní. A medzi tými ostatnými tiež asi bude väčšina takých, že ak by sa aj hodnotenie písomky o kúsok zlepšilo štvrtou úlohou, tak to možno neovplyvní výsledné hodnotenie z cvičenia. (Môžete si skúsiť prerátať ako vám to vychádza alebo jednoducho v tej excelovskej tabuľke vyskúšať, či sa vám zmení výsledné hodnotenie.)
Každopádne chcem sa pozrieť na riešenia štvrtej úlohy u všetkých, čo tam niečo napísali - aby som vám mohol povedať, či je to dobre, aké tam boli chyby a pod. (A tiež k nej plánujem niečo dopísať na fórum.) Predpokladám, že vás zaujíma, či ste to mali dobre alebo nie. Navyše písomka môže byť užitočná nie iba na to, aby ste na jej základe boli nejako ohodnotení, ale môže byť užitočná aj na to, aby ste sa z nej niečo naučili.
Keďže okrem lineárky mám opravovať ešte jednu písomku, ktorú som písal tento týždeň, tak nezaručujem, že to bude opravené už tento týždeň. (Ale určite sa budem aspoň snažiť stihnúť to opraviť čím skôr.) Keď budú výsledky aj so štvrtou úlohou, tak napíšem aj sme a aj do vlákna, kde dávam aktualizácie na stránke.
Body po druhej písomke
Moderators: Martin Sleziak, Ludovit_Balko, Martin Niepel, Tibor Macko