Či už také, kde človek môže písať a výstup si môžu pozerať študenti, alebo také, kde môže písať viacero ľudí.
Pridám sem najprv linky, kde sú spomenuté nejaké také aplikácie:
* Real time interactive whiteboard for tutoring math
* Tools for long-distance collaboration
Sú tam spomenuté napríklad tieto (rovno poviem, že som väčšinu z nich neskúšal):
Spoiler:
Ziteboard
Linka: Ziteboard
Pri jeho použití:
* netreba sa registrovať, dá sa na prihlásenie použiť napríklad Google Account
* malo by sa dať editovať viacerým ľuďom naraz - aj keď to som zatiaľ netestoval
* dá sa okrem kreslenia písať text z klávesnice
* dá sa aj vložiť nejaký obrázok - aj keď vo free verzii pri použití tejto funkcie som dosť rýchlo narazil na limit keď sa už ďalšie obrázky pridávať nedali
Je tam k dispozícii export do viacerých formátov - z nich png ukladá len viditeľnú časť, svg by malo uložiť celý board (u mňa to nefungovalo celkom dobre - neviem, či chyba je u mňa alebo na ich strane), pdf tiež ukladá len časť, v ich FAQ je to vysvetlené takto:
Spoiler:
Možno rozumný prehľad o obmedzení free verzie sa dá získať, ak si človek pozrie aké features majú platené verzie v porovnaní s tou, čo je zadarmo.
IDroo
Linka: IDroo
Z toho čo som sa s tým chvíľu hral sa mi ako výhody zdajú:
* netreba sa registrovať, dá sa na prihlásenie použiť napríklad Google Account
* malo by sa dať editovať viacerým ľuďom naraz - aj keď to som zatiaľ netestoval
* výsledok sa dá uložiť ako obrázok (png) alebo pdf
Nevýhoda je, že free verzia má obmedzenú kapacitu - obmedzenie je 5 boards a 50 MB.
Microsoft Whiteboard
Medzi aplikáciami, ktoré máme v univerzitnom Office365 (t.j. tie čo sa dajú vybrať vľavo hore ako Apps po prihlásení do univerzitného mailu z https://moja.uniba.sk/ ) je aj Microsoft Whiteboard.
Písať sa tam dalo vcelku rozumne.
Nemám vyskúšané, či môžu editovať viacerí, ale predpokladám že aby k tomu mal niekto ďalší prístup, tak tiež treba mať account do Office365.
Takisto som bol nespokojný s tým ako vyzerá uložený obrázok - pretože je to prekryté textom: "Please purchase CAD Image DLL to remove this text".