Dohodli sme sa, že druhú písomku budeme písať na cviku najbližší štvrtok (18. mája).
Podobnosť matíc. Vlastné vektory, vlastné čísla, charakteristický a minimálny polynóm, podobnosť s diagonálnou maticou, Cayley-Hamiltonova veta, Jordanov tvar,
Kvadratické formy. Maticové vyjadrenie a kongruentné matice, diagonalizácia, kanonický tvar, kladná definitnosť (Sylvestrove kritérium).
Na cviku ani na prednáške ešte neboli veci súvisiace s ortogonálnou podobnosťou a vetou o hlavných osiach - tie teda na písomke nebudú. To sú konkrétne posledné dva príklady z 07kvadform.pdf. (Ostatné veci z tej sady sú úlohy z tém, ktoré ešte na písomke môžu byť.)
Platí to čo obvykle - ak pri príprave na písomku narazíte na nejaké problémy, tak sa môžete pýtať na fóre alebo skúsiť dohodnúť konzultácie. (Je rozumné pozrieť sa na môj rozvrh, aby ste vedeli, kedy je šanca ma zastihnúť resp. kedy určite nebudem mať čas.)
Obsah a termín 2. písomky - 1MAT
Moderators: Martin Sleziak, Ludovit_Balko, Martin Niepel, Tibor Macko
-
Re: Obsah a termín 2. písomky - 1MAT
Ešte pre istotu napíšem aj to, že budúci týždeň okrem dvoch písomiek z lineárky budem mať ešte jednu písomku z iného predmetu. Keďže mi teda pribudnú tri písomky na opravovanie, tak vám nemôžem celkom sľúbiť, že to bude opravené rýchlo. (Ale budem sa snažiť aby som to stihol najneskôr cez ďalší víkend - nech počas posledného týždňa semestra už viete, ako ste na tom s hodnotením z povinného/výberového cvika. Tak bude asi ľahšie zistiť, či niektorí z vás budú zvažovať aj opravnú písomku.)