Rôzne veci ku skúške - ZS 2021/22

Moderators: Martin Sleziak, TomasRusin, Veronika Lackova, Nina Hronkovičová, bpokorna, davidwilsch, jaroslav.gurican, makovnik

Post Reply
Martin Sleziak

Rôzne veci ku skúške - ZS 2021/22

Post by Martin Sleziak »

Síce tu už je dosť veľa topicov týkajúcich sa skúšky, ale ak sa vyskytnú kadejaké rôzne veci, čo sa budete pýtať ku skúške, chcel som ich niekde pokope pozbierať.

To čo som už ku skúške písal na fórum: https://msleziak.com/forum/viewtopic.php?t=1753 a https://msleziak.com/forum/viewtopic.php?t=1754
Martin Sleziak

Re: Rôzne veci ku skúške - ZS 2021/22

Post by Martin Sleziak »

Mailom som dostal takúto otázku:
chcel by som sa spytat ci je nejaka minimalna poziadavka na pocet bodov ktore treba ziskat zo skusky na uspesne zvladnutie.
Platí také hodnotenie, ako je uvedené na stránke:
platí také hodnotenie, ako je na stránke:
100-90 A
89.5-80 B
79.5-70 C
69.5-60 D
59.5-50 E

T.j. na E-čko treba 50 bodov - ako súčet bodov zo semestra a bodov zo skúšky.
Nie je dôležité, aká časť je zo semestra a aká časť zo skúšky - teda ak človek získal body zo semestra a zo skúšky ako 40+10, 20+30, 0+50, všetko vedie k tomu istému výsledku. (Teda nie je nijaká požiadavka takého typu ako napr. treba minimálne toľko-a-toľko bodov z nejakej časti, napríklad zo skúškovej písomky, zo semestra a pod.)
Martin Sleziak

Re: Rôzne veci ku skúške - ZS 2021/22

Post by Martin Sleziak »

Na predošlom termíne sa objavili takéto otázky.

Q: Akým spôsobom máme odovzdávať test z teórie?

Multiple-choice dostanete v teams ako pdf-ko. Odovzdávať to môžete v akejkoľvek podobe - podstatné je iba to, aby som jasne videl aké sú vaše odpovede.
Ak vám vyhovuje taká možnosť, tak môžete napísať na papier a odfotiť alebo oscanovať.
Alebo môžete jednoducho odovzdať textový súbor, kde bude napísané "1A, 2B, 3A, ..."

Q: Možnosť zlepšiť si známku ústnou odpoveďou o stupeň zahŕňa aj prípad posunúť sa z FX na E?
Martin Sleziak wrote: Sun Dec 12, 2021 11:13 pm Ústna časť (nepovinná): S tými, ktorí ešte budú chcieť, sa individuálne dohodnem na termíne konzultácie či ústnej skúšky (akokoľvek to nazveme), ktorá by prebehla cez MS Teams. Typicky by som čakal, že to bude vtedy, ak:
By sa vám zdalo, že si zaslúžite lepšiu známku - v takom prípade sa vás ešte môžem nejaké veci z preberanej látky opýtať a môžete známku posunúť nanajvýš o jeden stupeň ak s vašimi odpoveďami budem spokojný.
Možno keď som písal pokyny ku skúške, tak presnejšia formulácia by bola, že ústna skúška vás môže posunúť o maximálne desať bodov.
Ak máte aspoň 50 bodov, tak to znamená šancu posunúť sa o jeden stupeň (z E na D, z D na C, atď.)
Ak máte aspoň 40 bovo, tak to znamná šancu posunúť sa z FX na E.
Post Reply