Rôzne organizačné veci - krúžok 1INF4

Moderators: Martin Sleziak, TomasRusin, Veronika Lackova, Nina Hronkovičová, bpokorna, davidwilsch, jaroslav.gurican, makovnik

Post Reply
Martin Sleziak

Rôzne organizačné veci - krúžok 1INF4

Post by Martin Sleziak »

Domáce úlohy

Ešte raz pripomeniem, že domáce úlohy sa štandardne odovzdávajú na cvičení. (Ak nemôžete prísť na cvičenie, tak sa treba dohodnúť nejako inak.)

Zverejnené bývajú na stránke prednášajúceho.
Ak je nová d.ú, tak býva spomenutá aj v topicu, kde sú obsahy prednášok: viewtopic.php?t=2094
(Tak ako doteraz, budem sa snažiť nezabudnúť domácu úlohu pripomenúť vždy aj na cvičení.)

Snáď sa mi zväčša domáce úlohy podarí opraviť vždy do ďalšieho cvičenia - vtedy vám ich donesiem opravené.
Body vidíte v AISe. (Ale aj na cvičenie donesiem tabuľku s bodmi.)

Konzultačné hodiny

Ak sú nejaké otázky, tak sa dá pýtať napríklad aj mailom alebo na fóre.
A v princípe sa dá skúsiť nájsť ma v škole kedykoľvek - ale niekedy sa môže stať, že nebudem mať čas.

Dohodli sme sa, že konzultačné hodiny sú v piatok 8.10. T.j. tento čas je taký, že určite viete, že ma nájdete v škole a že vtedy mám čas vyhradený na tento účel.
Dá sa o čomkoľvek ohľadne tohto predmetu porozprávať aj tesne po cviku - prinajmenšom tí z vás, ktorí nemajú od 13.10 cvičenia z programovania.
A zvyčajne ma nájdete v škole aj po skončení cvičenia z programovania. (Ale nemusí to tak byť úplne každý piatok. Ak sa chcete zastaviť po cviku z programovania, možno je rozumné sa ozvať - aby sme sa dohodli, či tu naozaj budem.)
Takisto aj ak sú napríklad nejaké otázky alebo reklamácie k opraveným domácim úlohám, tak dobrý termín je tesne po cviku.
Martin Sleziak

Re: Rôzne organizačné veci - krúžok 1INF4

Post by Martin Sleziak »

Po prvej písomke

Nejaké info k výsledkom prvej písomky.
Body by ste mali vidieť v AISe a máte odo mňa nejaký feedback aké chyby ste v písomke mali.
Písomky zostanú u mňa - keďže podľa predpisov ich máme archivovať.
Spoiler:
"Katedra archivuje písomné práce študentov, ktoré sú súčasťou hodnotenia predmetu, po dobu troch rokov."
Príloha č. 2 k Študijnému poriadku FMFI UK
Donesiem ich na cvičenia - takže tam si ich budete mať možnosť pozrieť - ale po cvičení mi ich vrátite. Alebo sa tiež môžete niekedy zastaviť u mňa a prísť si pozrieť písomku - ideálny čas je cez konzultačné hodiny; dá sa aj inokedy, ak sa vám podarí ma zastihnúť a budem mať práve čas.
Môže byť užitočné si písomku odfotiť, ak sa chcete (Prípadne vám písomku môžem oscanovať, ak nemáte možnosť si ju odfotiť.)

Asi dôležitejšie ako počet bodov, ako samotný počet bodov je to, aby ste rozumeli, ako sa mali úlohy riešiť a ak ste vo vašom riešení mali chyby, tak prečo to bolo nesprávne.
Na fóre sa objavili riešenia niektorých úloh a nejaké komentáre k odovzdaným riešeniam - k ostatným úlohám tiež ešte niečo podobné pribudne.
Určite v prípade záujmu môžem prejsť aj to, ako sa jednotlivé úlohy dajú riešiť. (Ale nezávisle od toho sa určite oplatí prečítať si riešenia zverejnené na fóre.)
Nebudem to však robiť na cvičeniach - keďže je dosť veľa iných vecí, ktoré tam potrebujeme prebrať. Ak by bol záujem, tak takéto niečo môžeme urobiť na konzultáciách.

Je to do istej miery individuálne, ale v priemere písomka nedopadla priveľmi dobre.
Určite to nie je ale úplne beznádejné - ešte je stále možnosť počas zvyšku semestra nazbierať nejaké body. Navyše teraz, keď sa preberajú vektorové priestory, je látka asi o čosi viac predstaviteľná a menej abstraktná než veci zo začiatku semestra.
Každopádne výsledok písomky vám do istej miery ukazuje ako na tom ste s vedomosťami z algebry.
Pripomeniem, že máme dohodnuté konzultačné hodiny - ak sú veci, ktorým nerozumiete, treba ich využiť.
Post Reply