Nejaké veci o determinantoch ste dostali za úlohu naštudovať si samostatne: viewtopic.php?t=1329
Na stránke cvičení je linka na prehľad základných faktov o determinantoch.
Nejaké príklady na výpočet determinantov sú aj s riešením v texte k prednáške.
Dohodli sme sa, že v prípade záujmu môžeme spraviť to že by som niekedy (cez skúškové) spravil nejaké konzultácie (niečo ako jedno cviko navyše) týkajúce sa determinantov. Znamenalo by to vlastne, že by som tam ukázal výpočet pár príkladov a zopakoval nejaké základné veci o determínantoch.
Nechám na vás, že ak bude viac ľudí čo by mali záujem, tak sa skúsite medzi sebou dohodnúť kedy by to mohlo byť. (Hlavne ak vás bude veľa, tak je jednoduchšie to urobiť naraz.)
Keď už spomína niečo takéto, tak poviem že ak bude treba konzultácie tak ma pokojne môžete skúsiť nájsť aj kedykoľvek cez skúškové, prípadne sa ozvať mailom a vopred dohodnúť kedy budem mať čas. A dá sa takisto pýtať aj na fóre. (Vopred spomeniem aj to, že zhruba v čase od 28.1. do 5.2. budem mať o dosť menej času a budem ťažšie zastihnuteľný. Inokedy cez skúškové by asi nemal byť príliš veľký problém.)
Nie veľa, ale niečo k determinantom sa dá nájsť aj na fóre.
viewtopic.php?t=161
viewtopic.php?t=680
viewtopic.php?t=796
viewtopic.php?t=918
(Tá posledná linka sa týka determinantov blokových matíc; to by som v prvom ročníku na informatike považoval za nadštandard.)
A niečo je medzi úlohami, ktoré sa dajú riešiť na fóre.
Determinanty
Moderators: Martin Sleziak, TomasRusin, Veronika Lackova, Nina Hronkovičová, bpokorna, davidwilsch, jaroslav.gurican, makovnik
-
Re: Determinanty
Mailom som dostal takéto info, predpokladám že váš kolega ktorý mi mail poslal sa pýtal viacerých z vás:
O tomto čase budú pravdepodobne voľné nejaké akváriá (tie sú pohodlnejšie na cvičenie/konzultácie než A-čko, ktoré je rezervované na písomku.)
Tak sa dohodnime, že sa stretneme v niektorom voľnom akváriu. (Keď prídete, skúste sa pozrieť či ja alebo niekto z vašich kolegov sme už v niektorom akváriu.)
Z mojej strany piatok vyhovuje. Aby ľudia čo budú na opravnej písomke (začína od 9.00), dohodnime determinanty na 14.00 (v piatok 4. januára).Mali sme sa dohodnut na doplnujucom cviku o determinantoch (Algebra 1 INF).
Kedze prvy termin skusky je uz pondelok, vyhovovalo by nam toto cviko niekedy tento piatok, napriklad po opravnej pisomke. Bolo by to mozne?
O tomto čase budú pravdepodobne voľné nejaké akváriá (tie sú pohodlnejšie na cvičenie/konzultácie než A-čko, ktoré je rezervované na písomku.)
Tak sa dohodnime, že sa stretneme v niektorom voľnom akváriu. (Keď prídete, skúste sa pozrieť či ja alebo niekto z vašich kolegov sme už v niektorom akváriu.)
-
Re: Determinanty
Dopíšem do tohoto topicu, keďže sú tu už nejaké užitočné linky.
Dohodli sme sa, že budú nejaké konzultácie k determinantom. Určite budú budúcu stredu, t.j. 16. decembra (v termíne, kedy býva cvičenie) - keďže viacero z vás vyjadrilo o tento termín záujem. Budeme nahrávať to čo tam budeme robiť - takže kto nestíha alebo nemôže v tomto čase, bude si môcť pozrieť video.
V stredu budeme vedieť, čo z determinantov ste stihli na pondelkovej prednáške a čo všetko zostalo na samostatné naštudovanie.
Ak bude treba resp. ak bude záujem, tak ešte môžeme spraviť konzultácie k determinantom aj začiatkom januára.
Dohodli sme sa, že budú nejaké konzultácie k determinantom. Určite budú budúcu stredu, t.j. 16. decembra (v termíne, kedy býva cvičenie) - keďže viacero z vás vyjadrilo o tento termín záujem. Budeme nahrávať to čo tam budeme robiť - takže kto nestíha alebo nemôže v tomto čase, bude si môcť pozrieť video.
V stredu budeme vedieť, čo z determinantov ste stihli na pondelkovej prednáške a čo všetko zostalo na samostatné naštudovanie.
Ak bude treba resp. ak bude záujem, tak ešte môžeme spraviť konzultácie k determinantom aj začiatkom januára.