Teória množín

Text k prednáške:
temno.pdf

Doplnkový text o konštrukcii prirodzených čísel:
cisla.pdf

Prednášky
Slajdy:
(Slajdy tu budú postupne pribúdať ako budeme preberať jednotlivé veci. Môžete si pozrieť i vlaňajšie slajdy - veľké zmeny oproti ním nebudú.)
02axiom.pdf 02axiom_classic.pdf
03relfun.pdf 03relfun_classic.pdf
03dum.pdf 03dum_classic.pdf
04kard.pdf 04kard_classic.pdf
05peano.pdf 05peano_classic.pdf
05priro.pdf  05priro_classic.pdf
06konec.pdf 06konec_classic.pdf
K tomuto sa nestihneme dostať, nechal som to tu však pre prípad, že by to niekoho zaujímalo: 06choice.pdf 06choice_classic.pdf

Cvičenia
V tomto súbore budem vždy zverejňovať, čo by sme chceli robiť na najbližšom cvičení (takže sa naň môžete pripraviť). Takisto sú tam aj predošlé cvičenia, takže môže byť užitočný, ak z nejakého dôvodu cvičenie vymeškáte.
cviko.pdf (Last update: 2.11.)

Domáce úlohy
Na odovzdanie domácej úlohy sú vždy cca 2 týždne, termín odovzdania je vždy uvedený pri úlohách. Každá domáca úloha je hodnotená maximálne 2 bodmi.
Ak by som náhodou stihol zadať menej ako 10 úloh, tak sa počet bodov prenásobí takým koeficientom, aby maximum bolo 20. Ak ich stihnem zadať viac, tak sa váš počet bodov zníži na 20, ak by ste náhodou získali viacej.
Aby sa zamedzilo opisovaniu, budem sa snažiť v každej sade dať viacero úloh. Odovdávate tú, pri ktorej sú vaše iniciály (v poradí meno priezvisko). Ak by ste sa nenašli, tak sa mi ozvite mailom.
Ešte si môžete prečítať nejaký pokec o odpisovaní, používaní internetu či literatúry pri riešení domácich úloh a podobných veciach tu.
du01.pdf
du02.pdf
du03.pdf
du04.pdf
du05.pdf
du06.pdf
du07.pdf
du08.pdf
du09.pdf
du10.pdf
du11.pdf
du12.pdf
du13.pdf
du14.pdf
du15.pdf
du16.pdf
du17.pdf
du18.pdf
du19.pdf

Fórum:
K predmetu máme spravené aj fórum. Môžete ho využiť, keby ste mali akékoľvek otázky k predmetu. Ja budem fórum používať napríklad aj na to, že tam budem zverejňovať, čo sme stihli na jednotlivých prednáškach a prípadne nejaké poznámky a komentáre k často sa vyskytujúcim problémom/chybám v domácich úlohách a na písomke.
Na čítanie fóra sa netreba registrovať, pokiaľ tam chcete niečo poslať, treba sa zaregistrovať. Pri registrácii si zvoľte username, z ktorého je jasné vaše meno a priezvisko.
Možno na začiatok sa oplatí pozrieť si post o cieľoch s akými bolo fórum vytvorené a prípadne aj nejaký help k písaniu matiky.

Prémiové úlohy
Pravidlá pre odovzdávanie: Ohodnotených bude prvých 5 odovzdaných riešení, ktoré sú správne aspoň na 75% (dostanú aspoň 75% bodov). Ak by náhodou v ten istý deň bolo odovzdaných viac riešení, body sa medzi ne rozdelia.
Prémie sa môžu odovzdávať do prvého skúškového termínu v januári.
premia1.pdf
premia2.pdf
premia3.pdf
premia4.pdf

Hodnotenie: 60/40
Počas semestra sa dá získať 60 bodov. Ku koncu semestra budeme písať písomku za 40 bodov a 20 bodov sa dá získať za domáce úlohy.
Navyše sa dajú získať body za prémiové úlohy a za nahlasovanie chýb v texte. Za nájdenie preklepu je 0.1 bodu, za nájdenie matematickej chyby 0.5 bodu, pokiaľ navrhnete správny spôsob ako ju opraviť, tak dostanete ďalšieho 0,5 bodu. Maximálny počet bodov, ktoré sa dajú nazbierať na preklepoch, je 5.

100-90 A
89.5-80 B
79.5-70 C
69.5-60 D
59.5-50 E

Skúšky

Termíny - budú v AIS2. (Prípadní záujemcovia o predtermín po dohode mailom.)
Čo všetko sa skúša sa dohodneme koncom semestra - aj podľa toho, koľko toho stihneme prebrať.

Kontakt na mňa: M-129, sleziak_at_fmph.uniba.sk
Konzultácie: dohodou